Friday 24 June 2016

Λαμπρόν να τους Κάψει



Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο είναι από τον φίλο και συναγωνιστή Αλβίνο Βασιλειάδη από την Κυπερούντα της Κύπρου



Παρακολουθώντας την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης των ψευτών και των λωποδυτών που μας κυβερνούν εξοργίζομαι στα πρόθυρα εγκεφαλικού επισοδείου. Μόνον αβυσσαλέο μίσος γεμίζει  την ψυχή μου για τον τρόπο με τον οποίο οι συμμορία αυταρχικών φαλλοκρατών που μας κυβερνά διαχειρίζεται την πυρκαγιά που κατέκαψε τον τόπο. Πιο κάτω είναι η προσωπική μου ματρυρία για τα όσα έγιναν και δεν έγιναν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Σολιά. Περιλαμβάνει τις μαρτυρίες εκατοντάδων μαρτύρων ανάμεσα στους εθελοντές και τα μέλη των δυνάμεων πυρόσβεσης με τους οποίους συναντήθηκα στο μέτωπο Σπηλιών 50 περίπου μέτρα από το μέρος του δάσους στο οποίο επιχειρούσαν όλα τα πτητικά μέσα στην προσπάθεια να κατασβέσουν την τελαυταία μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς. Είναι ακόμα το προσωπικό μου ανάθεμα στους ψεύτες και τους λωποδύτες που μας κυβερνούν.

Λαμπρόν να τους κάψει!

Ο οικονομικός δολοφόνος Χάρης Γεωργιάδης

Η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών ιδιαίτερα οδήγησε στο μεγάλο κακό. Για να ευημερήσουν οι αριθμοί του Χάρη θρηνήσαμε το δάσος και δύο νεκρούς. Τα όσα γράφει ο φίλος και συναγωνιστής Πέτρος Ευδόκας εκφράζουν πλήρως τα αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας όπως τα έζησα μέσα στην πυρκαγιά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο οικονομικός δολοφόνος ηθικός αυτουργός αυτής της καταστροφής κρύβεται αυτές τις μέρες.


Φτύσε το χαμόγελο σκατόφατσα!
http://cyprus.indymedia.org/node/5058

Και λαμπρόν να σε κάψει!

Ποιός συντονισμός;

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας μου στο βουνό ήταν οφθαλμοφανές ότι απουσίαζε κάθε συντονισμός ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας. Την κατάσταση διέσωζαν οι ατομικές πρωτοβουλίες των υπέροχων ανθρώπων μας μέσα και έξω από τις δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με μαρτυρίες εθελοντών οι χιλιάδες εθελοντές που παρουσιάστηκαν στο συντονιστικό κέντρο Γαλάτας αναγκάστηκαν να περπατήσουν για να συναντήσουν το μέτωπο της φωτιάς καθώς δεν έγινε καμία πρόνοια για τη μεταφορά τους. 

Πυροσβέστες και δασονόμοι επιχειρούσαν για 30 συνεχόμενες ώρες χωρίς αλλαγή ενώ οι συνάδελφοι τους στις πόλεις ματαίως περίμεναν να τους μετακινήσουν προς το μέτωπο. Πολλοί έφευγαν οικειοθελώς με δικά τους μέσα για να συνδράμουν στους συναδέλφους τους. Την ίδια στιγμή η ηγεσία των δυνάμεων απολάμβανε την ασφάλεια της Γαλάτας μετά το επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης.

Στους χώρους εργασίας των μέσα στο δημόσιο πολλοί εθελοντές υπόκειντο σε εξευτελιστικές διαδικασίες στην προσπάθεια τους να τρέξουν στο δάσος. Τους ζητείτο έγγραφη απόδειξη ότι ήταν στο βουνό. Τα εγκαύματα, τα γδαρσίματα, το μαύρισμα από τον ήλιο και τη φωτιά δεν ήταν αρκετά για τους ανώτερους τους.

Η αστυνομία ήταν απούσα. Προσωπικά δε συνάντησα ούτε ένα μέλος της αστυνομίας το οποίο να συντονίζει την είσοδο και την έξοδο στο χώρο της πυρκαγιάς πάνω από τα Σπήλια. Η απουσία της αστυνομίας ήταν εξόφθαλμη. Νταλίκα η οποία εμπόδιζε την πρόσβαση στο δάσος ήταν παρκαρισμένη για δύο μέρες δυσκολεύοντας την κίνηση των οχημάτων προς το δάσος. Ο μοναδικός αστυνομικός που συνάντησα σε όλη τη διάρκεια της μέρας ήταν ο τροχονόμος που βοηθούσε στο παρκάρισμα των εθελοντών στη Γαλάτα όταν αποχωρούσα το απόγευμα.

Τα πυροσβεστικά οχήματα των 8 τόνων ήταν δυσκίνητα στους μικρούς δασικούς δρόμους. Το φονικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας θα είχε αποφευχθεί αν ο δρόμος ήταν συντηρημένος ή αν τα οχήματα που επιχειρούσαν ήταν μικρότερα. Τα διπλοκάμπινα των χωριατών με τα ντεπόζιτα του ενός τόνου και τα ποτιστικά όπως και τα παρόμοια οχήματα του τμήματος δασών και της πολιτικής άμυνας έκαναν κυριολεκτικά θαύματα. 



Τα πυροσβεστικά όχήματα επιχειρούσαν χωρίς υποστήριξη σε διάφορα μέρη του μετώπου με αποτέλεσμα όταν άδειαζαν να πρέπει να τυλίξουν τα λάστιχα και να φύγουν για ανεφοδιασμό! Τη λύση έδωσαν ατομικές πρωτοβουλίες χαμηλόβαθμων μελών της δύναμης τα οποία επέβαλαν την κίνηση των βυτιοφόρων ωστε τα πυροσβεστικά οχήματα να παραμένουν στο χώρο της πυρκαγιάς. Συχνά τα πυροσβεστικά οχήματα τροφοδοτούνταν από τις στρατιές των ευτελών διπλοκάμπινων των κατοίκων της περιοχής.




Το τμήμα υδάτων έκλεισε στις 11 το πρωί όλες τις διατρήσεις της περιοχής με αποτέλεσμα όλα τα οχήματα που επιχειρούσαν να μην μπορούν να εφοδιαστούν παρά μόνον από την κεντρική διάτρηση στα Σπήλια δημιουργώντας κομφούζιο και σύγχυση. Ουδείς αρμόδιος δεν σκέφτηκε να παρακαμφθεί το αυτόματο σύστημα διακοπής παροχής νερού.Τόσος ήταν ο συντονισμός τους!

Η τροφοδοσία των εκατοντάδων εθελοντών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας με φαγητό και νερό έγινε από τις πρωτοβουλίες των κατοίκων της περιοχής και πολλών εθελοντών και όχι ως μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου. Οι προμήθειες έφταναν με τα πόδια στο χώρο της πυρκαγιάς χάρη στην ακούραστη θέληση εθελοντών όπως ο παπά-Γιάννης.



Στο μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν αδύνατη η επικοινωνία των ανωτέρων με τα μέλη που επιχειρούσαν όταν κατέφταναν τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα έτσι ώστε να απομακρυνθούν προσωρινά.

Η απουσία της Εθνικής Φρουράς έβγαζε μάτια. Στην μεγαλύτερη πυρκαγιά της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας η κυβέρνηση δεν κήυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι υπουργοί της όμως κάμνουν τους καουμπόυδες από κανάλι σε κανάλι. Λαμπρόν να τους κάψει!

***

Λαμπρόν να τους κάψει!

Η πυρκαγιά που έκαψε το δάσος θα είχε αποφευχθεί αν η κυβέρνηση των ψευτών και των λωποδυτών που μας κυβερνά είχε τον στοιχειώδη κοινό νου. Παρά τις προειδοποιήσεις των εμπλεκόμενων φορέων η κυβέρνηση κώφευσε. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου με τη στοιχειώδη ευθιξία η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί. Εδώ κάνουν μαθήματα στους υπολοίπους. Λαμπρόν να τους κάψει!

Λαμπρόν να κάψει τον ψεύτη που μας κυβερνά, τον λωποδύτη των δεσμεύσεων και των κενών λόγων και νοημάτων. Είναι ολίγιστος και φέρει τεράστια προσωπική και πολιτική ευθύνη για το έγκλημα στο Τρόοδος. Είναι άκρως επικίνδυνος για τον τόπο.

Λαμπρόν να κάψει τους υπουργούς και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που ψεύδονται ασύστολα και που καμώνονται ότι θα αναζητήσουν αίτια. Αρκεί να δουν τους εαυτούς τους στον καθρέφτη. Είναι ολίγιστοι και άκρως επικίνδυνοι για τον τόπο.

Λαμπρόν να κάψει τα κομματόσκυλα σε όλες τις θέσεις ευθύνης που με τη δράση τους δίνουν κάλυψη στα εγκλήματα της κυβέρνησης. Λαμπρόν να κάψει όλες και όλους που δρουν σαν τους μπάτσους του συστήματος καταγγέλοντας, μεταθέτοντας και τρομοκρατώντας κάθε έντιμο δημόσιο υπάλληλο που προειδοποιεί για τους κινδύνους της ολέθριας κυβερνητικής πολιτικής.

Λαμπρόν να κάψει τους κομματικούς συνδικαληστές οι οποίοι χρησιμοποιούν τις θέσεις τους για να αποτρέψουν τη λαϊκή κατακραυγή και την εξέγερση για όλα όσα επέφερε η κυβέρνηση της των ψευτών και των λωποδυτών στο λαό. Κάποτε θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις και την απραξία τους.

Λαμπρόν να κάψει όλους τους ψεύτες δημοσιογράφους και καναλάρχες οι οποίοι φροντίζουν να αποτελούν το φύλλο συκής μίας αντιλαϊκής κυβέρνησης συγκαλύπτοντας, δικαιολογώντας και ηρωποιώντας την εγκληματική πολιτική της. Και χίλια μπράβο σε όλους εκείνους που αντιστέκονται μέσα στα ΜΜΕ!

Λαμπρόν να κάψει όλους τους πολιτικούς βρυκόλακες οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το κάψιμο του τόπου για να προωθήσουν τις αισχρές πολιτικές τους ατζέντες:

Λαμπρόν να κάψει την κυβέρνηση που εκμεταλλεύτηκε την κηδεία ενός από τους αδικοχαμένους συμπολίτες μας για να ξεπλύνει το βρώμικο ρόλο της στο θάνατο του και την αβυσσαλέα ενοχή που την κατατρέχει.

Λαμπρόν να κάψει τη διζωνική νομενκλατούρα που την ώρα που χιλιάδες εθελοντές πάλευαν με τη φωτιά χρησιμοποιούσαν την πυρκαγιά για να προωθήσουν την διζωνική τους ατζέντα από τα καλά κλιματιζόμενα τους δωμάτια.

Λαμπρόν να κάψει τους φασίστες ρατσιστές ανάμεσα μας που αρνούνται τη γνήσια συνδρομή των καλόκαρδων Τουρκοκύπριων συμπολιτών μας στον αγώνα για την κατάσβεση της φωτιάς προωθώντας τη μισαλλοδοξία και τους φόνους των μελλοντικών συγκρούσεων. Άλλον η ηγεσία και άλλον ο λαός. Πότε επιτέλους θα το καταλάβουν;

Στο ερώτημα του φίλου Πέτρου Ευδόκα όπως το έκφρασε στο άρθρο του πιο πάνω:

«Αν δεν ανατρέψουμε εμείς αυτούς τους αισχρούς και ασυνείδητους εγκληματίες, ποιός θα το κάμει; Έχουν ήδη φθείρει και διαβρώσει παντελώς την Άμυνα, την Οικονομία, την Παραγωγή, την πολιτιστική και πνευματική μας ζωή, κατέστρεψαν την προσωπική και οικογενειακή μας ζωή... υπάρχει περίπτωση να συνέλθουν από μόνοι τους και να αλλάξουν πορεία;»

υπάρχει μόνον μία απάντηση.

Δεν πρόκειται ποτέ να συνέλθουν από μόνοι τους. Η διαχείριση της πυρκαγιάς και η επικοινωνική πολιτική την οποία ασκεί η κυβέρνηση των ψευτών και των λωποδυτών που μας κυβερνά αποδεικνύει σε όλους ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση των αυταρχικών και φαλλοκρατικών τους προνομίων πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων.

Λαμπρόν να τους Κάψει!

Σόλων Αντάρτης~solon_antartis@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να απουσιάζει από το άρθρο η φωτογραφία του φωτογράφου. Ξέρω  ότι πιθανώς να ενοχληθεί με την αδιακρισία μου. Εύχομαι να με συγχωρέσει. Αλβίνο ξανά ευχαριστώ.











2 comments: