Tuesday 24 May 2016

Σκότωσε την και μη φοβάσαι - οι Δικαστές θα σε προστατεύσουν




Ειδικά αφιερωμένο:
ο- στους Δικαστές που προστατεύουν τους φονιάδες,
και
ο- στους φονιάδες που σκοτώνουν τις γυναίκες με αυτοπεποίθηση και με την εγγυημένη επίγνωση ότι οι Δικαστές "θα τους κατανοήσουν".


Μια ματιά στους τίτλους των ειδήσεων πιο κάτω αρκεί - δεν θα χρειαστεί καν να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο αν βαριέστε. Η επιτομή της δικαιοσύνης στην Κύπρο σήμερα:
ο- Σκότωσε 77χρονη γυναίκα εκ προμελέτης με τρεις πυροβολισμούς: 6 χρόνια φυλακή.
ο- Κατηγορήθηκαν για κατοχή και πρόθεση εμπορίας Κάνναβης: 12 χρόνια φυλακή.

Το πόρισμα: ο φόνος μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας εκ προμελέτης δεν είναι και τόσο σοβαρό έγκλημα. Η κατοχή και εμπορία ενός φυτού που η επιστήμη λέει πεντακάθαρα είναι ΑΒΛΑΒΗΣ στην Κύπρο θεωρείται πολύ πιο σοβαρό έγκλημα από τον φόνο.

Χρειάζεται να πούμε περισσότερα; Και όμως, όσο περισσότερο εμβαθύνουμε σε αυτές τις δικαστικές υποθέσεις, τόσο χειρότερα θα δούμε πως είναι τα πράματα.

Οι σοφιστείες των Δικαστών και άλλων νομικών

Αν μιλήσετε για το θέμα με Δικαστές ή δικηγόρους θα σας πουν "αυτά τα λέ'εις επειδή δεν καταλαβαίνεις πως λειτουργεί το σύστημα δικαιοσύνης. Οι ποινές δεν επιβάλλονται μόνο σε σχέση με το έγκλημα, αλλά και σε σχέση με τον δράστη, το ιστορικό του, την διάθεση συνεργασίας, το πλαίσιο μες το οποίο διέπραξε το έγκλημα... όλα αυτά μπορούν να είναι ελαφρυντικά στοιχεία στην επιβολή ποινής".

Ωραία. Ας προσθέσουμε λοιπόν και κάποιες επιπλέον πληροφορίες - μπορείτε να τις επιβεβαιώσετε όλες στα πιο κάτω άρθρα (μπορείτε να τα βρείτε και στο τέλος της σελίδας εδώ):

Έξι χρόνια φυλάκιση στον Γιάγκο Κατσαρή για την ανθρωποκτονία της συζύγου του

Για εισαγωγή 22,5 κιλών μαριχουάνας
12 χρόνια φυλάκιση για ναρκωτικά σε καταδρομέα του '74

12 χρόνια φυλακή για εισαγωγή και κατοχή 18,5 κιλών κάνναβης
Σε ζεύγος από την Ελλάδα

Σημειώνουμε τα εξής:

► Στην Κύπρο κανένας δεν οπλοφορεί εκτός αν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία ή αν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Ο μόνος άλλος λόγος που κάποιος γεμίζει το όπλο του με σφαίρες πριν πάει σε μια συνάντηση είναι για να σκοτώσει.

Αυτό έκαμε ο φονιάς. Γέμισε το περίστροφο του, πήγε στο σπίτι της γυναίκας και την σκότωσε. Μετά, η Αστυνομία ηύρε πως είχε και άλλα επιπρόσθετα πυρομαχικά μες το αυτοκίνητο του. Επιπλέον, στη δίκη επισημάνθηκε ότι ο άνθρωπος είχε ιστορικό βίας. Είχε κτυπήσει πολλές φορές την ίδια γυναίκα στο παρελθόν. Κατείχε το περίστροφο και τις σφαίρες παράνομα.

Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι αυτός άνθρωπος είναι ένα τέρας που ενθαρρύνθηκε στο φόνο από το φαλλοκρατικό πατριαρχικό δόγμα μες το οποίο ανατράφηκε και έζησε μια ολόκληρη ζωή, όπου το κυρίαρχο ιδεολόγημα είναι αυτό του Αποστόλου Φαύλου: η «γυνή ίνα φοβήται τον άνδρα» (Εφεσίους, ε 33). «Αι γυναίκες, υποτάσσεσθε εις τους άνδρας σας, καθώς πρέπει εν Κυρίω» (Κολοσσαείς, γ 18).

Ήταν ή δεν ήταν έγκλημα βίας με αληθινό θύμα αυτός ο φόνος, και μάλιστα σε πλαίσιο όπου - δεδομένης της βίαιης ιστορίας του δράστη, της παράνομης κατοχής όπλου και τις προετοιμασίας του για το έγκλημα - δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό; Ήταν ή δεν ήταν απεχθές έγκλημα αυτός ο φόνος;

► Η επιστήμη μας λέει πεντακάθαρα ότι η Κάνναβις είναι μια αβλαβής φυτική ουσία που μας ευεργετεί με φαρμακευτικά ωφελήματα χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Δεν προκαλεί εξαρτήσεις, δεν προκαλεί ασθένειες, δεν οδηγεί σε ναρκωτικά, δεν προκαλεί βλάβη και ουδείς απέθανε ποτέ από την χρήση της! Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη την χρησιμοποιούν για ιατρικούς σκοπούς, για θρησκευτικούς και πνευματικούς σκοπούς, και για σκοπούς αναψυχής. Επιλέγουν να την χρησιμοποιήσουν - δεν τους την επιβάλλει κανείς. Γιατί θεωρείται έγκλημα χειρότερο από φόνο το να εμπορεύεσαι μια αβλαβή ουσία που την ζητούν οι άνθρωποι;

Ποιά είναι τα θύματα αυτού του εγκλήματος που ονομάζεται εμπορία; Γίνεται να υπάρχει έγκλημα χωρίς θύμα; Μήπως οι αγοραστές ΔΕΝ ήθελαν να αγοράσουν την Κάνναβη; Μήπως θα πάθαιναν κάτι από την χρήση της;

Επιπλέον, οι άνθρωποι που στις συγκεκριμένες δίκες καταδικάστηκαν σε 12 χρόνια φυλάκισης για την πρόθεση εμπορίας της Κάνναβης, οι ίδιοι οι Δικαστές αναγνώρισαν ότι ουδεμία σχέση έχουν με το οργανωμένο έγκλημα, ούτε και έχουν ιστορικό βίας ή εγκληματικής συμπεριφοράς. Απεναντίας ο ένας είναι ανάπηρος τραυματίας και ήρωας από τον πόλεμο του 1974 που λόγω της αδιαφορίας του κράτους έχει προβλήματα επιβίωσης, το δε άλλο ζεύγος "εμπόρων" είναι φτωχοί άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας. Όλοι οι καταδικασθέντες είχαν τεράστια ανάγκη για κάποια οικονομική ανακούφιση. Δεν έβλαψαν κανένα, δεν άσκησαν καμία βία, συνεργάστηκαν με την Αστυνομία. Και ούτε και αν πουλούσαν το προϊόν τους θα έβλαπταν κανένα.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι αν μελετήσουμε τα θέματα που αφορούν αυτό που ονομάζουν οι νομικοί στις σοφιστείες τους "ελαφρυντικές περιστάσεις", οι κατά φαντασίαν "έμποροι" Κάνναβης δεν έβλαψαν ούτε μύγα, ενώ ο φονιάς σκότωσε και μάλιστα όχι σε αυτοάμυνα ή σε στιγμή ανεξέλεγκτου πάθους, αλλά εκ προμελέτης. Ο φονιάς τιμωρείται ελαφριά, οι εισαγωγείς Κάνναβης με διπλάσια χρόνια φυλάκισης.

Με ποιά λογική καταλήγετε εδώ κύριοι Δικαστές; Απορείτε μήπως για το πως συνέβει στην διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης στην Αϊτή πριν χρόνια να έγινε και βρέθηκαν έφηβοι επαναστάτες να παίζουν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια των παρακρατικών και εξουσιαστών που συμμετείχαν στη δικτατορία; Αν απορείτε, ξαναδιαβάστε αυτό το άρθρο.

Οι Φίλοι της Κάνναβης είναι το πιο αδικημένο μέρος της κοινωνίας μας. Υποκείμεθα καθημερινά την αδικία και πλήγματα από το παρακράτος και το κράτος, τα κτυπήματα των παράνομων συλλήψεων, φυλακίσεων, βασανισμών, εκβιασμών, παρακολουθήσεων, δημόσιας δαιμονοποίησης, καρφωμάτων, κατασχέσεων, εξορίας, εξοστρακισμού, διαπόμπευσης και εξευτελισμού που εξακοντίζονται εναντίον μας. Χωρίς σταματημό. Πιστεύεται κύριοι Δικαστές ότι αυτό συμβάλλει σε μια ειρηνική κοινωνία; Συμβάλλει στην τάξη και ασφάλεια; Μήπως έχετε μεθύσει τόσο πολύ με την εξουσία, έχετε τόσο ταυτιστεί και πορωθεί πλέον με τον αυταρχισμό που πιστεύετε πως δεν θα 'ρθει μια μέρα που η εξουσία σας θα ανατραπεί; Και τι θα γίνει τότε;

Ποιός και πως θα συγκρατήσει τους εξοργισμένους ποταμούς αγανάκτησης που θα ξεχυθούν και θα ζητούν δικαιοσύνη για όλες τις ζωές που εσείς καταστρέψατε άδικα και αδικαιολόγητα; Τοποθετήσατε το δόγμα και τα ψέμματα πιο ψηλά από την δικαιοσύνη• συμμαχήσατε συνειδητά με τους εκμεταλλευτές, τους πονηρούς, τους ανήθικους και τους βασανιστές. Προστατεύετε τους φονιάδες. Πιστεύετε πως η Θέμις είναι πράγματι τυφλή;

Κτυπήστε μιας κι άλλο. Εμείς θα τραγουδούμε.
Γιατί το ξέρουμε πως

θα `ρθει η άσπρη μέρα και για μας.

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Άσπρη μέρα και για μας - 1966 

Για εισαγωγή 22,5 κιλών μαριχουάνας
12 χρόνια φυλάκιση για ναρκωτικά σε καταδρομέα του '74

Λάρνακα: Ποινή 12 χρόνων άμεσης φυλάκισης επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνέρχεται στη Λάρνακα, στον Σταύρο Τσερό, 60 ετών από την Ελλάδα, για υπόθεση εισαγωγής 22,5 κιλών μαριχουάνας στην Κύπρο.

Η υπόθεση αυτή είχε την ιδιαιτερότητα ότι ο κατηγορούμενος, αποδείχθηκε ότι υπηρετούσε ως καταδρομέας στον ελληνικό στρατό το 1974 και ήρθε στην Κύπρο για να πολεμήσει εναντίον των Τούρκων εισβολέων.  Μάλιστα, όπως καταγράφηκε σε σχετική έκθεση του Γραφείου Ευημερίας, ο Τσερός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της πτώσης του με αλεξίπτωτο σε κυπριακό έδαφος από αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με αποτέλεσμα να αποκομίσει μόνιμη αναπηρία στο αριστερό πόδι και να θεωρηθεί ήρωας πολέμου.

Σύμφωνα δε με την αγόρευση της υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής, πολλά χρόνια αργότερα, ο 60χρονος, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, έμπλεξε με τοκογλύφο στην Ελλάδα.  Μετά από αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς από τον τοκογλύφο, ενέδωσε και δέχθηκε να μεταφέρει την πιο πάνω ποσότητα ναρκωτικών στην Κύπρο για να εξοφλήσει το χρέος του.

Επιβάλλοντας την ποινή ο πρόεδρος του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας Νίκος Σάντης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσφορά του Τσερού το 1974.

«Καθόλου δεν υποτιμούμε την κοινωνική προσφορά του κατηγορούμενου στην πατρίδα μας το 1974» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως μετριαστικοί παράγοντες λήφθηκαν επίσης η ευκαιριακή εμπλοκή του κατηγορούμενου με τα ναρκωτικά μετά τα προβλήματα και τις αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς από τον τοκογλύφο καθώς και η άμεση παραδοχή, η συνεργασία με την Αστυνομία, η μεταμέλεια και το γεγονός ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν να παραδοθούν σε συγκεκριμένο πρόσωπο στη Λεμεσό και όχι να διανεμηθούν απευθείας στην αγορά.

Ο Σταύρος Τσερός συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 9 Μαΐου 2014 αμέσως μετά την άφιξη του από την Αθήνα όταν στις αποσκευές του εντοπίστηκαν σχεδόν 22,5 κιλά μαριχουάνας.


Διήμερα κράτηση και για 21χρονο στην Πάφο

Στο μεταξύ, διάταγμα κράτησης δύο ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε 21χρονο, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής, χρήσης και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας σε έρευνα με δικαστικό ένταλμα που διενήργησαν χθες στις 16:00 μέλη της Αστυνομίας  στην οικία 21χρονου από την Επαρχία Πάφου, εντοπίστηκαν σε τραπεζάκι στο καθιστικό της οικίας κάνναβης 9 γραμμαρίων , ένα χειροπιαστό τσιγάρο με βιομηχανοποιημένο καπνό και κάνναβη, και μια ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης.

Επίσης στην τουαλέτα εντοπίστηκαν 12 γραμμάρια κάνναβης και ένας πλαστήρας με ίχνη κάνναβης.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

* * *

12 χρόνια φυλακή για εισαγωγή και κατοχή 18,5 κιλών κάνναβης
Σε ζεύγος από την Ελλάδα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 12 χρόνων στους Παναγιώτη Σιδέρη, 52 χρόνων και Βασιλική Πουλίου, 47 χρόνων από την Ελλάδα οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι ύστερα από ακροαματική διαδικασία στις κατηγορίες της εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β και της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Στις δύο αποσκευές των κατηγορουμένων εντοπίστηκαν 19 κυλινδρικές συσκευασίες που περιείχαν πράσινη ξηρή φυτική ύλη κάνναβη, συνολικού βάρους 18 κιλών και 687 γραμμαρίων.

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά ηλικίας 29, 27 και 25 ετών, αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες και αναμένεται η κατάσχεση της οικίας τους, ενώ και οι δύο αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου 2015 ο 52χρονος έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με πτήση από την Αθήνα και επειδή θεωρήθηκε ύποπτος ανακόπηκε για έλεγχο της αποσκευής του όπου εντοπίστηκαν δέκα συσκευασίες περιτυλιγμένες με διαφανή μεμβράνη και καλυμμένες με ύφασμα. Στις συσκευασίες υπήρχε πράσινη ξηρή φυτική ύλη κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 12 κιλών και 496 γραμμαρίων. Όταν πληροφορήθηκε για τα αδικήματα που διέπραξε αυτός απάντησε «Μου τα έδωσαν να τα φέρω».

Σε τσαντάκι χειρός που κατείχε ο 52χρονος, η Αστυνομία εντόπισε κάρτα επιβίβασης στην ίδια πτήση με αυτή που ταξίδευε ο ίδιος, στο όνομα Βασιλική Πουλίου, ηλεκτρονικό εισιτήριο επιστροφής στο ίδιο όνομα, απόδειξη κράτησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ένα κινητό τηλέφωνο. Από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι μαζί με τον 52χρονο έφτασε και η σύζυγος του Βασιλική Πουλίου, η οποία βγήκε από το αεροδρόμιο με μία αποσκευή χωρίς να υποστεί κανένα έλεγχο.

Ο κατηγορούμενος τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τη δική του αποσκευή και αυτή της γυναίκας του τις είχαν παραλάβει στην Αθήνα από κάποια γυναίκα για να τις παραδώσουν σε άγνωστα τους πρόσωπα στην Κύπρο. Για τη μεταφορά το ζευγάρι θα λάμβανε ως αμοιβή το ποσό των 1500 ευρώ για κάθε αποσκευή.

Η 48χρονη όταν βγήκε από το αεροδρόμιο έλαβε τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο που της ζήτησε να μπει σε ταξί και να δώσει στον οδηγό του οχήματος το τηλέφωνο για να του δοθούν οδηγίες για τον τόπο μεταφοράς της. Ο οδηγός ταξί υποψιάστηκε ότι κάτι παράνομο θα γινόταν και επέστρεψε την γυναίκα πίσω στο αεροδρόμιο. Η γυναίκα έκρυψε την αποσκευή της σε χώρο του αεροδρομίου και μετέβη στο χώρο αφίξεων του αερολιμένα όπου έκανε αναπάντητες κλήσεις στο κινητό του συζύγου της. Όταν μάλιστα δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με το σύζυγο της αποτάθηκε στην ασφάλεια του αεροδρομίου.

Τότε προσεγγίστηκε από άνδρα της ΥΚΑΝ που την ρώτησε για την αποσκευή της και τον οδήγησε στο χώρο όπου είχε κρύψει την αποσκευή της, μέσα στην οποία εντοπίστηκαν εννέα συσκευασίες του ιδίου τύπου με αυτές που βρέθηκαν στην αποσκευή του 52χρονου. Η Αστυνομία διαπίστωσε ότι στις συσκευασίες υπήρχε ξηρή φυτική ύλη κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 11 κιλών και 160 γραμμαρίων.

Οι συσκευασίες στις δύο αποσκευές ζυγίστηκαν και διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενο τους ήταν πράσινη ξηρή φυτική ύλη κάνναβη βάρους 18 κιλών και 687 γραμμαρίων. Ήταν 19 κυλινδρικές συσκευασίες περιτυλιγμένες με πολλαπλά στρώματα από διαφανή μεμβράνη, ημιδιαφανές πλαστικό σακούλι και καφέ κολλώδη ουσία καφεΐνη. Η κάνναβης ήταν συμπιεσμένη μέσα στις κυλινδρικές συσκευασίες.

Το Κακουργιοδικείο έκανε αναφορά στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ότι σε υποθέσεις ναρκωτικών πρέπει να επιβάλλονται αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές λόγω του ότι τα ναρκωτικά αποτελούν μάστιγα που πλήττει την υλική και ηθική ευημερία του ανθρώπου και που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στην εξαθλίωση και στο θάνατο.

Στην απόφαση σημειώθηκε ακόμα ότι και στους δύο κατηγορουμένους το Σώμα πρέπει να επιβάλει αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές, χωρίς ωστόσο να αγνοηθούν οι προσωπικές τους περιστάσεις οι οποίες λήφθηκαν και ως μετριαστικοί παράγοντες.

Λήφθηκαν επίσης προς όφελος των κατηγορουμένων η άμεση παραδοχή τους τόσο στην αστυνομία, όσο και στο Δικαστήριο, ο περιορισμένος ρόλος τους στη διάπραξη των αδικημάτων, ενώ όπως αναφέρθηκε, δεν παραγνωρίστηκε το γεγονός ότι και οι δύο εθελούσια συμμετείχαν σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Κύπρο με προκαθορισμένο το σοβαρό και σημαντικό τους ρόλο ως διακομιστές.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά και στους δύο κατηγορουμένους ποινές φυλάκισης 12 χρόνων για τις κατηγορίες της εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β και της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

* * *

Το αδίκημα έγινε στις 3 Μαρτίου
Έξι χρόνια φυλάκιση στον Γιάγκο Κατσαρή για την ανθρωποκτονία της συζύγου του

Λάρνακα: Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 6 χρόνων στον Γιάγκο Κατσαρή 80 ετών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατόπιν δικής του παραδοχής σε έξι κατηγορίες με πιο σοβαρή αυτή της ανθρωποκτονίας της συζύγου του Ζωής Κατσαρή 77 ετών. Παραδέχθηκε ότι επέφερε με παράνομη πράξη το θάνατο της εν διαστάσει συζύγου του στις 3 Μαρτίου 2016 στο σπίτι του θύματος στα Περβόλια της επαρχίας Λάρνακας.

Οι άλλες κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 80χρονος ήταν η παράνομη κατοχή και παράνομη μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και η παράνομη κατοχή και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αναφέρθηκαν σήμερα στο Δικαστήριο από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής ο Κατσαρή ηλικίας 80 χρόνων διέμενε στη Λάρνακα, είναι συνταξιούχος του δημοσίου και ήταν σε διάσταση τα τελευταία δύο χρόνια με τη σύζυγο του Ζωή, λόγω οικονομικών διαφορών.

Το θύμα διέμενε σε σπίτι στα Περβόλια μαζί με την οικιακή της βοηθό. Οι προστριβές του ζεύγους ήταν συχνές και το θύμα εξέφραζε παράπονα εναντίον του κατηγορούμενου σε άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος ότι την απειλούσε και σε αρκετές περιπτώσεις χειροδίκησε εναντίον της.

Στις 3 Μαρτίου 2016 ο Κατσαρή έχοντας στην κατοχή του πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β μέσα στο οποίο είχε τοποθετήσει έξι πλήρη φυσίγγια έφυγε από το σπίτι του στη Λάρνακα με το αυτοκίνητο του και γύρω στις 09.30 το πρωί έφτασε στο σπίτι του θύματος.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όταν ο κατηγορούμενος έφτασε στο  σπίτι του θύματος και ενώ βρισκόταν έξω από την καγκελόπορτα, βρέθηκε μπροστά στην 77χρονη που ήταν στην αυλή. Η επιμονή του 80χρονη να μπει στο σπίτι οδήγησε σε λογομαχία του ζεύγους και η γυναίκα προσπάθησε να αποτρέψει τον άνδρα να εισέλθει στην οικία.

Το επεισόδιο έγινε αντιληπτό από την οικιακή βοηθό η οποία βρισκόταν στο σπίτι αλλά ήταν σε οπτική επαφή με την αυλή. Κατά τη διάρκεια της λογομαχίας ο 80χρονος ανέσυρε από τη τσέπη του παντελονιού του το περίστροφο και σχεδόν εξ επαφής έριξε κατά της 77χρονης με πυροβολισμούς, τρεις από τους οποίους έπληξαν τη γυναίκα στο θώρακα.

Μόλις η οικιακή βοηθός είδε το συμβάν ενημέρωσε το γιο του 80χρονου ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία. Ακολούθως ο γιος του θύματος μετέβη στο χώρο όπου είδε την 77χρονη να κείτεται μπρούμυτα αιματοβαμμένη έξω από την καγκελόπορτα και τον 80χρονο στο διάδρομο που οδηγεί στο σπίτι να έχει στην κατοχή του το περίστροφο το οποίο του απέσπασε και παρέδωσε στους αστυνομικούς που έφτασαν στη περιοχή.

Ο 80χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία και σε έρευνα στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν άλλα 14 πλήρη φυσίγγια του περιστρόφου.

Η 77χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους που διενήργησε τη νενομισμένη νεκροτομή, διαπίστωσε ότι ο θάνατος προήλθε από κακώσεις ζωτικών οργάνων συνεπεία των πυροβολισμών του 80χρονου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Προέδρου του Κακουργιοδικείου ο 80χρονος είπε πως κατά τη διάρκεια της λογομαχίας που είχε με την 77χρονη αυτή τον απείλησε να μην μπει στο σπίτι, κρατώντας στο χέρι της το πώμα πλαστικού καλάθου που βρισκόταν κοντά στην καγκελόπορτα.

«Εκεί την πυροβόλησα, πάνω στην βλακεία μου και την αφηρημάδα μου τράβηξα το πιστόλι και την πυροβόλησα» είπε ο 80χρονος και πρόσθεσε πως «το μετάνιωσα αλλά το ποτάμι δεν στρέφεται πίσω. Ζητώ συγγνώμη, έκανα τη μεγαλύτερη βλακεία του κόσμου όταν σήκωσα το πιστόλι στη γυναίκα μου. Ηταν μεγάλο λάθος που σήκωσα το πιστόλι εναντίον της γυναίκας μου αλλά άνθρωπος είμαι και έκαμα το έγκλημα».

Ο Γιάγκος Κατσαρή είπε ακόμα ότι ο λόγος που πυροβόλησε τη σύζυγο του ήταν επειδή η 77χρονη «είχε χρησιμοποιήσει ξανά βία» για να μην τον αφήσει να πηγαίνει στο σπίτι στα Περβόλια και πρόσθεσε πως «την πρώτη φορά υποχώρησα , τη δεύτερη όμως είχα το πιστόλι και έγινε το έγκλημα».

Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο ανέφερε πως ο 80χρονος «είχε τοποθετήσει στο όπλο έξι πλήρη φυσίγγια και σχεδόν εξ επαφής έριξε κατά του θύματος τρεις πυροβολισμούς πλήττοντας το στην περιοχή του θώρακα. Κάτω από αυτά τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα, το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι ότι αποδέχθηκε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα της παράνομης και εξαιρετικά επικίνδυνης πράξης του, αποτέλεσμα που δεν ήταν άλλο παρά ο θανάσιμος τραυματισμός του θύματος. Ήταν, επομένως, μια ηθελημένη ανθρωποκτονία, πράξη καθεαυτή απαράδεκτη και καταδικαστέα από όλες τις απόψεις, έστω και αν διαπράχθηκε στιγμιαία και κάτω από συνθήκες συναισθηματικής φόρτισης λόγω της συμπεριφοράς του θύματος».

Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη ως μετριαστικούς παράγοντες την πρόκληση από τη σύζυγο του, την άμεση παραδοχή του στην Αστυνομία και στο Δικαστήριο, το λευκό ποινικό του μητρώο, την προχωρημένη ηλικία του και ότι είναι ένας έντιμος και φιλήσυχος άνθρωπος.

Απαγγέλοντας την ποινή,  η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι επιβάλλεται στον Γιάγκο Κατσαρή φυλάκιση έξι χρόνων στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας ενώ δεν επιβάλλεται ποινή στις άλλες πέντε κατηγορίες.

Μετά την απόφαση του Σώματος, συγγενείς της 77χρονης, έφυγαν από την αίθουσα του Δικαστηρίου κλαίγοντας και διαμαρτυρόμενοι για την «μεγάλη αδικία να επιβληθούν μόνο έξι χρόνια φυλάκισης» όπως υποστήριξαν.

Πηγή: philenews / KYΠΕ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~



No comments:

Post a Comment