Tuesday 8 December 2015

Καταρρέει η υπόθεση της Εισαγγελίας και Αστυνομίας εναντίον μας



ο- Όπως λεν και οι δικηγόροι όταν αστεΐζονται ανάμεσα τους, φάνηκε ξεκάθαρα πως οι άνομες αρχές "δεν έχουν υπόθεση"


Η παράνομη κατάσχεση των υπολογιστών μας από την Αστυνομία τον Ιούλιο φέτος υποτίθεται έγινε προς τεκμηρίωση "ποινικών εγκλημάτων". Και μολονότι η Δημόσια Κατήγορος κα Ναθαναήλ τον Οκτώβριο ισχυρίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο ότι "ανευρέθηκαν τεκμήρια" και ότι επίκειται η απαγγελία κατηγοριών εναντίον του Πέτρου Ευδόκα για το σατυρικό άρθρο που είχε γράψει ασκώντας κριτική στον πρώην Υπουργό Υγείας κο Πατσαλή για την εγκληματικά ασυνείδητη διαχείριση εκ μέρους του Υπουργού για το θέμα της Ιατρικής Κάνναβης, τώρα μας ανακοινώθηκε επισήμως από την Αστυνομία ότι τελικά οι αρχές... ΔΕΝ προτίθενται να προσάψουν κατηγορίες.

Το Σωματείο Φίλοι της Κάνναβης και η Ομάδα Σύνταξης της Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia, καθώς και ο ίδιος ο "ύποπτος" και παρ' ολίγον κατηγορούμενος (ιδρυτικό στέλεχος και των δύο), υπέστημεν μέχρι τώρα έξι δίκες σε σχέση με την υπόθεση χωρίς να έχει προκύψει οτιδήποτε εναντίον μας εκτός από την ταλαιπωρία, οικονομικές ζημιές, παρεμπόδιση της Συνταγματικά εδραιωμένης ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, και δημόσιο διασυρμό της υπόληψης και των ονομάτων μας σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Με την επίσημη παραδοχή της Εισαγγελίας και Αστυνομίας τώρα, διαφαίνεται καθαρά ότι υπέστημεν αυτή την επίθεση από τις αρχές χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε νομικό υπόβαθρο που να νομιμοποιεί τις διώξεις!

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νομικό πλαίσιο και το παρασκήνιο της υπόθεσης, εδώ:
Παράνομη κατάσχεση υπολογιστών και άνομες πράξεις Αστυνομίας - Εισαγγελίας - Επαρχιακού
Δικαστηρίου

και εδώ:
Κατάσχεση των Υπολογιστών μας ~ Μιάμιση Ωρα Ανάκριση!

Δείτε πως στήθηκε η σκευωρία και τα αλληλοφαγώματα των αρρωστημένων εξουσιαστών:
Ποιά είναι η αλήθεια κε Υπουργέ; Τι λέει ο Αρχηγός της Αστυνομίας;


Τι διακυβεύεται στην υπόθεση

Η υπόθεση τώρα έχει ξεφύγει από το "στενό" θέμα της Ιατρικής Κάνναβης: με την ασυνειδησία του Δικαστηρίου, της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας τροφοδοτούμενης από τον αλαζονικό εγωισμό του πρώην Υπουργού, μετετράπηκε σε αγώνα για τα βασικά Συνταγματικά δικαιώματα όχι μόνο των συγκεκριμένων ατόμων και των οργανώσεων, αλλά όλων των πολιτών.

Οι παρατυπίες, παραλήψεις και παρανομίες που σημειώθηκαν στην διαδικασία της κατάσχεσης των υπολογιστών μας έφτασαν στο σημείο τώρα που, αν δεν ανατραπεί στο Δικαστήριο η νομιμότητα αυτού που έγινε, η Αστυνομία θα μπορεί να ζητά και να λαμβάνει εντάλματα για έρευνες και κατασχέσεις ΧΩΡΙΣ να παρουσιάζει ούτε ένα τεκμήριο, ΧΩΡΙΣ να στοιχειοθετεί ούτε καν ένα αντικείμενο, μια μαρτυρία, ή έγγραφο που να στοιχειοθετεί εύλογο υποψία, ΧΩΡΙΣ να παρουσιάζει ούτε ένα έγγραφο, ΧΩΡΙΣ να παρουσιάζει τους φακέλους και τα αρχεία που συνάπτει για την υπόθεση, ΧΩΡΙΣ να ενημερώνει το Δικαστήριο τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση, ΧΩΡΙΣ καν τα βασικά γεγονότα της υπόθεσης. Και ΧΩΡΙΣ να ζητούνται αυτά από το Δικαστήριο... διότι έτσι έγινε με την δική μας υπόθεση! Η Αστυνομία απλώς ανέφερε ότι "έλαβε ένα παράπονο", και μόνο με βάση αυτό διατάχθηκε έρευνα και κατάσχεση: αυτό είναι κατάφορη και εγκληματική παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών όλων μας που είναι καταγραμμένα στο Σύνταγμα που υποτίθεται η Αστυνομία και τα Δικαστήρια είναι εντεταλμένα να προστατεύουν ΥΠΕΡΑΝΩ όλων!

Η Αστυνομία αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω όλους τους υπολογιστές και τα αποσυναρμολογημένα κομματάκια τους που κατήσχε παράνομα, και δήλωσε ότι δεν θα προσάψει κατηγορίες για τα "ποινικά αδικήματα" που υποτίθεται διεπράχθησαν. Επίσης, ενώ η Αστυνομία δήλωσε στο Δικαστήριο μέσω της Εισαγγελίας ότι "κατέχει τεκμήρια" για "ποινικά αδικήματα", μας ενημέρωσαν ότι τάχα το παράπονο του πρώην Υπουργού "απεσύρθει" και ότι τάχα "χωρίς το παράπονο δεν μπορούν να προχωρήσουν". Σοβαρά; Δηλαδή αν κάποιος προβεί σε ποινικό αδίκημα η Αστυνομία μόνο αν έχει παράπονο από κάποιο ιδιώτη δύναται να προσάψει κατηγορίες; Σε ποια Νομική η Αστυνομική Σχολή διδάσκεται αυτή η ερμηνεία του νόμου;

Και τι μπορεί να σημαίνει η υποτιθέμενη "απόσυρση" του παραπόνου από τον πρώην Υπουργό; Τι έγινε ο ισχυρισμός ότι το επίμαχο σατυρικό άρθρο αποτελούσε "πλαστογραφία εγγράφου"; Τώρα έπαψε το άρθρο να είναι πλαστό έγγραφο και εισήλθε στη σφαίρα των έγκυρων εγγράφων;

Πως προχωρούμε;

Οι δίκες θα συνεχιστούν μέχρι οι οργανώσεις μας και τα άτομα που αδικήθηκαν τόσο κατάφορα να δικαιωθούν πλήρως.


Η στήριξη σας είναι πολύτιμη, και την έχουμε ανάγκη!

Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αναγνώσματα

Κύπρος: Οι Δίκες για την Ιατρική Κάνναβη

Κόμματα καταδικάζουν την «φίμωση» Ευδόκα
Καταγγελία του ίδιου του πρώην Υπουργού στην Αστυνομία για διερεύνηση της υπόθεσης

Το κυνήγι ενός πολίτη για μια φανταστική επιστολή
Άριστος Μιχαηλίδης, aristosm@phileleftheros.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

No comments:

Post a Comment