Friday 14 October 2011

Έκκληση από την αιματοβαμμένη Κύπρο προς τους 30 καλλιτέχνες που επιστράτευσε ο Χριστόφιας

του Ξενή Ξενοφώντος



14 Οκτωβρίου 2011

Αγαπητοί καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα,

Ο. Αλμπαιράκ, Γ. Ανδρέου, Μ. Ασλανίδου, Γλυκερία, Γ. Ζουγανέλη, Π. Θαλασσινέ, Κ. Θεοδώρου, Κ. Θωμαΐδη, Μ. Κανά, Π. Κατσιμίχα, Χ. Κατσιμίχα, Τ. Κικίδου, Κολλεκτίβα, Β. Κορακάκη, Γ. Κούτρα, Β. Κωνσταντίνου, Β. Λέκα, Δ. Μακρή, Λ. Μαχαιρίτσα, Όναρ, Β. Παπακωνσταντίνου, Δ. Τσακνή, Μ. Πασχαλίδη, Ε. Τσαλιγοπούλου, Δ.Φανή.
Το περασμένο καλοκαίρι, η Κύπρος για μία ακόμη φορά βάφτηκε στο κόκκινο του αίματος και ντύθηκε στο μαύρο του πένθους. 13 συμπατριώτες μας, έχασαν τη ζωή τους, από πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης του κ. Δημήτρη Χριστόφια. Ως αποτέλεσμα μίας έκρηξης ενός επικίνδυνου φορτίου, το οποίο, αφού κατασχέθηκε, για 2 χρόνια η κυβέρνησή μας το «έψηνε», χωρίς αποθήκευση και αποφεύγοντας την καταστροφή του.

Αυτό δεν είναι ούτε επινόημα παρανοϊκών ούτε εφεύρημα «νοσταλγών πολιτειακής ανωμαλίας». Είναι το ανεξάρτητο εύρημα, ανεξάρτητου ανακριτή, του έγκριτου νομικού Πόλυ Πολυβίου, τον οποίο διόρισε ο κ. Δ.Χριστόφιας για να αποφανθεί επί του συνόλου των γεγονότων.

Το πόρισμα είναι σαφές: την κύρια ευθύνη για το θάνατο των 13 παλικαριών μας, την φέρει ο Δ. Χριστόφιας, τόσο θεσμικά, όσο και προσωπικά. Φωτογραφίζεται δε από το πόρισμα ο κ. Χριστόφιας, ως έχων ευθύνες, μεταξύ άλλων, για το σοβαρότατο αδίκημα της «ανθρωποκτονίας»!

Από την ημέρα της έκρηξης και μετά, τόσο η κυβέρνηση του κ. Χριστόφια, όσο και παρακρατικοί μηχανισμοί της, έχουν επιδοθεί σε μία εκστρατεία εξύβρισης των νεκρών και των συγγενών τους, όσο και των όσων πολιτών ζητούν την ανάληψη ευθυνών από τον κ. Χριστόφια και την αυτονόητη παραίτησή του. Βιώνουμε οι Κύπριοι πολίτες, απαράδεκτα φαινόμενα νεοσταλινισμού και στοχοποίησης των ελεύθερων πολιτών ως «εχθρών του Λαού». Ο κ. Χριστόφιας, τον οποίον εσείς άκριτα στηρίζετε, είχε μάλιστα δώσει εντολή για σύλληψη του παιδιού ενός από τα θύματά του αλλά και αρνήθηκε να απαντήσει την ερώτηση μίας τραγικής συγγενούς ενός από τα θύματα, απαντώντας της με ένα ξερό και απαίσιο «ΟΧΙ». Ακόμη και ο ανεξάρτητος νομικός Π.Πολυβίου, που διορίστηκε από τον κ. Χριστόφια για να διερευνήσει το ζήτημα, αμφισβητείται χυδαιότατα και καθυβρίζεται καθημερινά από το αυθαίρετο περιβάλλον του κ. Χριστόφια. Ακόμη και οι ίδιοι οι νεκροί, καθυβρίζονται, με προσπάθειες της κυβέρνησης να επιρρίψει σε εκείνους την ευθύνη για την τραγωδία!!!

Επί των ημερών του κ. Χριστόφια δε, από το 2008 μέχρι σήμερα, πρόσωπα συλλαμβάνονται, διώκονται, παρακολουθούνται και καθυβρίζονται (μεταξύ αυτών και αριστεροί) για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Την επόμενη δε της τραγωδίας στο Μαρί, ειρηνικοί διαδηλωτές κακοποιήθηκαν βάναυσα από την ελεγχόμενη από τον κ. Χριστόφια Αστυνομία, μέσω δεκάδων ροπαλοφόρων και τεθωρακισμένων που αυτή εξαπέλυσε στους δρόμους.

Με λύπη μας, μάθαμε ότι στο απαράδεκτο αυτό παιγνίδι παραπληροφόρησης και αντιδημοκρατικών και προσβλητικών ενεργειών εις βάρος των πολιτών, λαμβάνετε μέρος κι εσείς, με μία σκηνοθετημένη συναυλία «στήριξης του κ. Χριστόφια» και με μία ανακοίνωση υβριστική τόσο για τον κυπριακό λαό, όσο και για τα θύματα της φονικής έκρηξης του περασμένου Ιουλίου. Δεν υπάρχει ούτε «χειραγώγηση της κοινής γνώμης από ΜΜΕ», ούτε «μαζική ψύχωση», ούτε «άθλια στοχοποίηση του Προέδρου». Υπάρχει ένα καθολικό αίτημα ανάληψης τουλάχιστον πολιτικών ευθυνών για ένα τεράστιο έγκλημα.

Η εν λόγω ενέργειά σας, συνιστά όνειδος και βοηθά στην καλλιέργεια ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος ανάμεσα στους Κύπριους πολίτες, όπως άλλωστε και όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης του κ. Χριστόφια. Η μεγάλη πλειοψηφία του κυπριακού λαού, ανεξαρτήτως ιδεολογικών τοποθετήσεων, ανάμεσα στην οποία και μεγάλο μέρος της Κυπριακής Αριστεράς, αποδοκιμάζει την παρούσα κυβέρνηση και ζητά ανάληψη πολιτικών ευθυνών για την τραγωδία.

Μην συνεχίσετε να ταυτίζεστε με το νεοσταλινισμό και τον αυταρχισμό. Είναι μεγάλο κρίμα «άνθρωποι του πνεύματος» όπως αποκαλείτε τους εαυτούς σας στην κοινή ανακοίνωσή σας, να προσβάλλετε το λαό μας, τους νεκρούς μας, ακόμα και τον ίδιό σας τον εαυτό, στιγματίζοντας τη μέχρι σήμερα πορεία σας.

Είναι και κρίμα και ντροπή!



Συντακτικό Σημείωμα: Ο Ξενής Ξενοφώντος είναι δικηγόρος. Δείγμα γραφής του Ξενή Ξενοφώντος, απόψεις που εκφράζει επώνυμα, με διαφάνεια και σαφήνεια. Στα κείμενα του διακρίνεται ο φιλολαϊκός του προσανατολισμός, ο πατριωτισμός και η προσέγγιση στην πολιτική:
"Το θράσος της πολιτικής «μας» ηγεσίας, ανάγεται σε δική μας υπαιτιότητα. Καθότι, όταν έχουμε την ευκαιρία για να στείλουμε κάποιο μήνυμα με την ψήφο μας, επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη.
.../...
Είναι δυστυχώς, μία μόνιμη διαπίστωση: η πολιτική μας ηγεσία, είναι αποκομμένη από τη δική μας βούληση. Ο λαός στην Κύπρο, δεν μπορεί,σχεδόν ποτέ, να έχει το λόγο σε σχέση με το εθνικό του ζήτημα.
.../...
Για παράδειγμα...
Να θυμηθούμε την αθέμιτη και παραπλανητική επέμβαση της «υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας» στην τρίτη και πολύ καλά οργανωμένη πορεία των μοτοσικλετιστών, που είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυσή της, τον αποσυντονισμό της και το θάνατο του Τάσου Ισαάκ στη Δερύνεια (κάτι που πολύ πιθανό να αποφευγόταν, εάν η πορεία αφηνόταν να διεξαχθεί οργανωμένα και κανονικά, με ξένους μοτοσικλετιστές να προπορεύονται).
.../...
Για παράδειγμα, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Αυτό καταγράφεται συνεχώς, σε δημοσκοπήσεις, σε έρευνες, στον καθημερινό διάλογο. Παρ’όλ’αυτά, δεν υπάρχει έστω και μία οργανωμένη πολιτική δύναμη σήμερα στην Κύπρο που να τολμά να εκφράσει
αυτή τη θέση."
Αποσπάσματα από το άρθρο του με τίτλο
Το απύθμενο θράσος της «υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας»
του ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
http://xenisxenofontos.blogspot.com/2010/03/blog-post_28.html
Το Μάϊο του 2010 ο Ξενής έγινε θύμα της σταλινικής νοοτροπίας του καθεστώτος όταν η αστυνομία Κύπρου επέδραμε στο σπίτι του κατάσχοντας τους υπολογιστές του ιδίου και της συζύγου του, κατηγορώντας τον για συμμετοχή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο, http://www.christofias-watch.blogspot.com .

Ομάδα Σύνταξης,
Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πηγές:

Η Παράνομη Δίωξη του Ξενή Ξενοφώντος Συνεχίζεται
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/06/blog-post_24.html

Η φασιστική έφοδος στο σπίτι του Ξενή Ξενοφώντος αφήνει τη Δημοκρατία με το ένα πόδι στο γύψο
http://www.efylakas.com/archives/6272

6 comments:

  1. αγαπητέ Σόλωνα μπορείτε εσείς μέσω των φεισμπουκ των καλλιτεχνών αυτών να τους ενημερώσετε για το πόσο όλοι εμείς οι αριστεριστές προοδευτικοί και ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες αηδιάζουμε τις σταλινικές πρακτικές του καθεστώτος χριστόφια τις καισαρικές πολιτικές του άρτος και θεάματα εν μέσω πένθους και για την Κύπρο και για την κατάσταση στην Ελλάδα, και την παγκόσμια αγανάκτηση για το αίσχος του παγκόσμιου καπιταλισμού, και ότι οι τραουθκιές τους είναι προσβολή για τον λαό τους που πεινά και για μας πρόκληση μεγάλη?? Παρακαλώ ενημερώστε τους στα φεις μπουκ τους γιατί όλοι αυτοί οι Ελλαδίτες, κνίτες προ καρριέρας,επίσης δήθεν αριστεροί, δεν παίρνουν χαμπάρι για τα προβλήματα της Κύπρου. Απλά έχουν εταιρεία με την Εδόν και αποκομίζουν οφέλη. Δεν τους νοιάζει αν το 80% του ελληνικού κυπριακού λαού τους θεωρεί αυτή τη στιγμή περσόνες νον γκράτες?? Μάλλον όχι αν τους ένοιαζε θα ήξεραν και 5 πράματα για το τι τραβά ο ελληνισμός εδώ λόγω των νεοκύπριων ακελικών. Αν τελικά έρθουν θα απορριφθούν για πάντα, δεν θα ξαναπατήσουμε σε συναυλία τους, εγώ προσωπικά θα πετάξω και τους δίσκους τους. Δεν ντρέπονται ο κόσμος να υποφέρει, και εδώ και στην Ελλάδα και αυτοί να επιδίδονται σε στήριξη ενός γελοίου αρχηγίσκου ?? Και να χαριεντίζονται κάνοντας αντίπραξη στον δικό μας αγώνα για δικαίωση των νεκρών ?? Επιτέλους αρκετά.Ενημερώστε τους ότι η πρόκληση τους είναι αφόρητη και ηθικά μη αποδεκτή.Παρακαλώ απαντήστε μου αν μπορέσετε να τους ενημερώσετε .

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ/η ανώνυμε φίλε/η

    Έχουμε ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία ενημέρωσης των καλλιτεχνών και ήδη η Ελένη Τσαλιγοπούλου έχει ανακοινώσει την ακύρωση της παρουσίας της ενώ η Μελίνα Κανά φέναιται να έχει απαντήσει αρνητικά εκ αρχής στην πρόταση των φερέφωνων του καθεστώτος.

    Παρακαλώ δείτε και τα σχετικά άρθρα στον "Εμπροσθοφύλακα":

    "Η Ελένη Τσαλιγοπούλου δεν θα συμμετάσχει στις μακάβριες φιέστες του καθεστώτος"
    http://www.efylakas.com/archives/10222

    και

    "Ούτε η Μελίνα Κανά θα συμμετάσχει στις μακάβριες φιέστες του καθεστώτος"
    http://www.efylakas.com/archives/10235

    Συνεχίζουμε τον αγώνα.

    ReplyDelete
  3. Ρε ξενουι εισαι γνωστος σοσιαλοφασιστας! Εν θα σε ξεχασουμε ποττε που εφωναζες κουμουνια σας καναμε σαπουνια μες το αμφιθεατρο της νομοκης θεσσαλονικης.. Τζαι μεν το αρνηθεις γιατι εχω ακομα τις ανακοινωσεις της προοδευτικης τζαι του αγωνα για το θεμα..

    ReplyDelete
  4. Εξαιρετικό το άρθρο σου, Ξενή, και σε ευχαριστώ.

    Και ήδη τους πονεί αφάνταστα, τους σταλινικούς ψευδο-αριστερούς και ψευδο-κομμουνιστές. Απόδειξη το ότι η άμεση τους απάντηση είναι να σε βρίσουν "σοσιαλφασίστα".

    Υπενθυμίζουμε πως η βρισιά "σοσιαλφασίστα" έχει τις ιστορικές της καταβολές στην περίοδο ανόδου του Φασισμού στην Ευρώπη. Όταν η απανταχού ανεξάρτητη Αριστερά καλούσε να σχηματιστούν πλατειά μέτωπα ενότητος εναντίον του Φασισμού (τακτική για Ενιαίο Μέτωπο, Λαϊκό Μέτωπο, και άλλες), οι σταλινικοί επέμεναν να τορπιλλίζουν την ενότητα βρίζοντας όσους Σοσιαλιστές δεν ήταν υποταγμένοι σε αυτούς, ως "σοσιαλφασίστες".

    Τα ίδια κάμνουν σήμερα. Ο σταλινισμός δεν έπαψε να βασιλεύει στην Κύπρο. Ταυτόχρονα βρίζουν όλους μας της αυτόνομης Αριστεράς, τους Κομμουνιστές, Αναρχικούς, Φεμινιστές, Οικολόγους, Αυτονομιστές και Σοσιαλιστές που συμμετέχουμε στο κίνημα ενάντια στην Κυβέρνηση και το άδικο σύστημα εξουσίας που διαφεντεύει, ως τάχα "φασίστες", "ακροδεξιούς", και οπαδούς τάχα του Αναστασιάδη που στοχεύουν "πολιτικό πραξικόπημα".

    Εμείς λέμε
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ
    http://cyprusindymedia.blogspot.com/2008/12/blog-post.html

    και
    ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
    ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΟΥ !

    ReplyDelete
  5. Τζεινοι που θα μας αψηφίσουν τζιαι θα έρτουν θα το πληρώσουν ακριβα! Τα λεφτά έννεν που τα εδονόπουλα που τα παίρνουν εν που μας που παμε στο red τζιαι στις αυλαίες. Τα εδονόπουλα διούν μπακκίρες. Σας παρακαλώ πέτε του παπακωνσταντίνου ότι ο Πρόεδρος εν Σύριος παραπάνω από ότι Έλληνας!Είμαι σίουρος πως μόνο να τον φτύσει θα θέλει.

    ReplyDelete
  6. Ανώνυμε 12:38, αν και δεν συνηθίζω να απαντώ στον οποιοδήποτε ανώνυμο και αν και ο δικός σας χώρος δεν δικαιούται να ζητά από άλλους να λογοδοτούν, επειδή το θέμα που θίγεις είναι πολύ προσωπικό για εμένα, θα πω ότι όχι μόνο δε φώναξα "Κομούνια θα γίνετε σαπούνια", αλλά ζήτησα και έλαβα την παραίτηση αυτού που το φώναξε από την παράταξη του Αγώνα, γιατί θεώρησα ότι ήταν ανεπίτρεπτο να φωνάζουν σοσιαλιστές φοιτητές τέτοια συνθήματα. Αυτό μου κόστισε έναν πάρα πολύ καλό φίλο.

    Θα το ξαναέκανα ακόμη και σήμερα. Ακόμη και ξέροντας πόσο ανήθικοι υπήρξαν και φαίνονται ακόμη κάποιοι του χώρου σας, που προσπαθούν ακόμα και τώρα, να ρίξουν λάσπη σε αυτούς που τους φοβούνται πολιτικά. Ακόμη και ξέροντας ότι ο χώρος σας, συγκαλύπτει και ταυτίζεται με εγκλήματα και συκοφαντεί ασύστολα μέχρι και τα θύματα των εγκλημάτων.

    Το 1998(αν δεν κάνω λάθος τη χρονιά) εξανάγκασα σε παραίτηση και έχασα έναν φίλο, που είπε μάλιστα κάτι που δεν το εννοούσε κυριολεκτικά, εν βρασμώ ψυχής, μετά από δικές σας συνεχείς προκλήσεις. Με αυτό το φίλο, δεν ξαναμιλήσαμε από τότε.

    Μακάρι κι εσείς, ως θέμα αρχής, να ζητούσατε την παραίτηση αυτού που ευθύνεται, όχι για ένα σύνθημα που δεν το εννοεί καν, αλλά που ευθύνεται, σύμφωνα με ανεξάρτητο πόρισμα για το θάνατο 13 ανθρώπων.

    ReplyDelete