Wednesday 13 July 2011

Οι Πραιτοριανοί της Χούντας και του Ιμπεριαλισμού




Μεγαλώνοντας στην Κύπρο του '70 δυσκολευόμουν πάντοτε να αντιληφθώ το μένος το οποίο έτρεφαν για την αστυνομία φίλοι και γνωστοί εξ Ελλάδος. Το νησί μας είχε μόλις επιβιώσει ένα σχεδόν εμφύλιο πόλεμο, την καταστροφή της εισβολής και για ένα διάστημα μιας περίπου δεκαετίας ολόκληρος ο λαός είχε συνειδητά αγκαλιάσει μια νέα πορεία μακριά από τις έριδες του παρελθόντος.

Μέσα στα πλαίσια τούτα και η αστυνομία είχε σιγά σιγά προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες προσέχοντας ιδιαίτερα να μη δίδει πλέον προσχήματα για νέο εμφύλιο πάθος. Οι αστυνομικοί που γνωρίσαμε μεγαλώνοντας ουδεμία σχέση είχαν με τους "μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνους" των Αθηναϊκών δρόμων.

Οι αστυνομικοί ήταν άνθρωποι της γειτονιάς, πατεράδες των συμμαθητών μας, παρέες του καφενείου με τους παππούδες μας και οι ελάχιστες αστυνομικίνες υποκείμενα θαυμασμού ως κάτι το εξωτικό.

Η χθεσινή αδιάκριτη επίθεση της Μ.Μ.Α.Δ. ενάντια σε χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές έξω από το προεδρικό σηματοδοτεί μια καμπή στην πραγματικότητα, μια σχάση σωμάτων ασφαλείας και λαού με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η Μ.Μ.Α.Δ. χρησιμοποίησε άρματα! καταστολής διαδηλώσεων τα οποία εκτόξευαν αδιακρίτως χημικά δακρυγόνα με τη χρήση όλμων ενάντια σε γέροντες, γυναίκες και παιδιά.

Χρησιμοποίησε χειροβομβίδες δακρυγόνων ενάντια σε καθισμένες γυναίκες οι οποίες στήθηκαν ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές για να αποτελέσουν μια ασπίδα ασφαλείας και για τους δύο. Τέλος σε μια χολλυγουντιανού τύπου επέλαση, άρματα και αστυνομικοί επιτέθηκαν αδιακρίτως στο σύνολο των διαδηλωτών με σοβαρό κίνδυνο τραυματισμών και θανάτων. Γίναμε μάρτυρες τραυματισμών, διακομιδής ασθενών στα νοσοκομεία, και του πανικού και της οργής εκατοντάδων ανθρώπων για τη στάση τους. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν το πάρκο του προεδρικού και η αυλή του Υπουργείου Εξωτερικών για να αποδράσει ο κόσμος σήμερα θα μιλούσαμε για νέα θύματα.


Η αισχρή και απροκάλυπτη βία της ΜΜΑΔ μας αναγκάζει να επανεξετάσουμε τη στάση και το ρόλο της μέσα στα πλαίσια του Κράτους και τα συμφέροντα που η συγκεκριμένη μονάδα εξυπηρετεί. Η μονάδα έχει ήδη βεβαρυμένο ποινικό μητρώο και ιστορία επιθέσεων και φόνων ενάντια σε πολίτες, μέλη της εναλλακτικής κοινότητας, μετανάστες και διαδηλωτές ενάντια στην Κατοχή, ποτέ προηγουμένως όμως δεν έκανε τη χρήση ολόκληρου του οπλοστασίου της ενάντια σε ολόκηρο το Λαό.

Η χθεσινή επίθεση μέσα σε ένα τόσο φορτισμένο κλίμα δείχνει και την πρόθεση και την αισχρότητα των κρατούντων να τη χρησιμοποιήσουν απροκάλυπτα εναντίον μας και ταυτόχρονα την ετοιμότητα της μονάδας να το πράξει ανεγκέφαλα και αδιάκριτα.

Κάθε νοήμων αξιωματικός και μέλος της δύναμης - αμφισβητούμε πλέον αν υπάρχει - γνωρίζει ότι κάνοντας λίγα βήματα πίσω ή κάμνοντας διακριτική την παρουσία της δε θα υπήρχε καμία πρόκληση. Οι αξιωματικοί και οι άντρες όμως της δύναμης ήταν φανερό ότι ήρθαν μανικωμένοι και με εντολές άνωθεν για να διαλύσουν το πλήθος. Παρατεταγμένοι με τις ασπίδες και με τα άρματα μάχης να περιφέρονται στο προεδρικό η μονάδα ήθελε καβγά για να εκτονώσει τη συσσωρευμένη τεστοστερόνη της.



Οι πραιτοριανοί της Χούντας και του Ιμπεριαλισμού

Η Μ.Μ.Α.Δ. είναι ανεξάρτητη Μονάδα και υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αστυνομίας Κύπρου:

"Κύρια Αποστολή της είναι η αντιμετώπιση οργανωμένων πράξεων βίας και τρομοκρατίας σε όλους τους χερσαίους και θαλάσσιους χώρους της Κυπριακής Δημοκρατίας...

Επιπρόσθετα η Μ.Μ.Α.Δ. αναλαμβάνει και οποιεσδήποτε άλλες αποστολές της ανατίθενται από τον Αρχηγό Αστυνομίας." (1)

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι εντολές για το χθεσινό έκτρωμα ήρθαν από την υψηλότατη βαθμίδα της αστυνομίας η οποία και υπάγεται άμεσα μόνο στον πρόεδρο της Δημκρατίας.

Βέβαια καμία απολύτως περίπτωση οργανωμένης πράξης βίας υπήρξε ψες. Η Μονάδα παραβίασε την αποστολή της με τις εντολές του ίδιου ανθρώπου που με την εγκληματική του υποταγή στον Ιμπεριαλισμό έστειλε τους συμπατριώτες μας στο θάνατο.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας αντί να παραιτηθεί για το εγκληματικό γλείψιμο του Ιμπεριαλισμού και των ΗΠΑ που έφερε το φορτίο στη Κύπρο και οδήγησε 13 συνανθρώπους μας στο θάνατο έστειλε τη Μ.Μ.Α.Δ. να μας ψεκάσει.

Αντί να αυτοκτονήσει για την αλαζονία του να αγνοεί επανειλημμένα τις αγωνιώδεις υποδείξεις των αξιωματικών της ΕΦ αμόλυσε τους Robocop να κτυπήσουν το Λαό. Αυτός είναι "ο πρόεδρος του Λαού". Ένας ανεπαρκής δικτατορίσκος.

Ο σταλινικός δικτατορίσκος επέλεξε για την καταστολή τη μονάδα που συνδέεται άμεσα με τα αφεντικά του, τους διεθνείς καλούς του φίλους τους Ιμπερια-ληστές και το κόμμα του το ΑΚΕΛ. Ας μην ξεχνούμε ότι ο πρώτος διοικητής της μονάδας ήταν ο πρόσφατα παραιτηθείς Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας. (2) Διερωτόμαστε πλέον αν η δύναμη έχει αλωθεί ολοκληρωτικά από τους μηχανισμούς του κόμματος.

Για τη σχέση της Μ.Μ.Α.Δ. και Imperium διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας:

http://www.police.gov.cy/police/police.nsf/All/EACFCA1216B1EBCEC2256EFA0036BA30?OpenDocument

"Κατά τακτά χρονικά διαστήματα μέλη της Μ.Μ.Α.Δ. τυγχάνουν εκπαίδευσης στο εξωτερικό (Αμερική, Αγγλία, Ελλάδα) σε θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας (ενόπλων επεισοδίων) και χειρισμό πλήθους."


Οι πραιτοριανοί της Χούντας του προέδρου και του Ιμπεριαλισμού έμαθαν καλά από τους ιμπερια-ληστές συναδέλφους τους σε Αγγλία και Αμερική και τους ανάλογους υπηρέτες τους στην Ελλάδα πως να "χειρίζονται" το πλήθος. Μας το απέδειξαν περίτρανα ψες.

Φαίνεται ότι τις άριστες σχέσεις της κυβέρνησης με τη ΜΜΑΔ και με τους καλούς Ιμπεριαλιστές φίλους του προέδρου θα τις πληρώσει ο Λαός.

Κάτω η Χούντα του Χριστόφια!

Λαμπρόν να τους κάψει!

Σόλων Αντάρτης, solon_antartis@yahoo.com
~~~~~~~~~~~~

Πηγές

-------

1. Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης: Αποστολή
Από: http://www.police.gov.cy/police/police.nsf/All/EEE01BF45BCB0A30C2256EFA0033B1EB?OpenDocument

2. Βιογραφικό Σημείωμα – Υπουργού Άμυνας
Από:
http://www.army.gov.cy/?page_id=924

No comments:

Post a Comment