Saturday 2 April 2011

Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας: Επέμβαση στη Λιβύη

Δελτίο Τύπου από την Τουρκία και το Κουρδιστάν
Ο
Αγώνας, oagonas@yahoo.com


Η Απόφαση του ΟΗΕ για Επέμβαση στη Λιβύη
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ!

Ιμπεριαλιστές! Κάτω τα χέρια σας από την Μέση Ανατολή και την Αφρική!

Λαοί όλου του κόσμου! Η αντίσταση στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών είναι νόμιμη και επιτακτική

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις 18 Μαρτίου, αποφάσισε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Λιβύης, την εφαρμογή κυρώσεων και την πραγματοποίηση στρατιωτικής επίθεσης.

Ως σκεπτικό της απόφασης παρουσιάσθηκε «η προστασία των πολιτών».

Η αιτιολογία είναι εικονική. Η απόφαση αποτελεί μέρος του αμερικανικού ιμπεριαλιστικού σχεδίου να μετατρέψουν όλα τα καθεστώτα στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής σε καθεστώτα που θα σκύβουν το κεφάλι στον ιμπεριαλισμό.

Στο «Διευρυμένο Σχέδιο Μέσης Ανατολής και Αφρικής» (παλαιότερα «Μεγάλο Σχέδιο Μέσης Ανατολής») του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού ανακοινώθηκε ανοιχτά ότι στόχος είναι η αλλαγή καθεστώτων σε 22 χώρες.

Η Λιβύη ήταν μια χώρα που επί μακρόν δεν υπέκυψε στον ιμπεριαλισμό, δεν άνοιξε τις πόρτες της στην λεηλασία των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων. Γι’ αυτούς τους λόγους και παλαιότερα έγινε αντικείμενο ιμπεριαλιστικών επιθέσεων. Το καθεστώς του Καντάφι, μετά την κατάρρευση του σοσιαλιστικού συστήματος, και μετά τις ανελέητες επιθέσεις και εισβολές του ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, προσέγγισε το ιμπεριαλιστικό σύστημα και προσπάθησε να συνεχίσει την εξουσία του.

Όμως ο ιμπεριαλισμός σήμερα απαιτεί όλο και περισσότερα από όλες τις χώρες.

Δεν θέλει να υπάρχει κανένα εμπόδιο μπροστά στις λεηλασίες και ληστείες των ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων που ρουφάν το αίμα των λαών.

Γι’ αυτούς τους λόγους επιτίθεται, κάνει εμπάργκο, με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, προσπαθεί να υποτάξει τους λαούς, επεμβαίνει.


Λαοί της Τουρκίας και όλου του κόσμου!

Καμία από τις λέξεις που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι αληθινή.

Ο ιμπεριαλισμός που με το εμπάργκο που εφάρμοσε στο Ιράκ σε δέκα χρόνια δολοφόνησε περίπου 500 χιλιάδες παιδιά θα προστατεύσει τους πολίτες;

Ο ιμπεριαλισμός που στο όνομα του γκρεμίσματος της δικτατορίας του Σαντάμ, με βομβαρδισμούς από αέρος, εισέβαλε, κατέστρεψε και ισοπέδωσε μια χώρα, δολοφονώντας εκατοντάδες χιλιάδες ιρακινούς θα προστατεύσει τους πολίτες;

Θα προστατεύσουν τους πολίτες οι ιμπεριαλιστές που κάθε τόσο, σχεδόν κάθε εβδομάδα, στο Αφγανιστάν με τις Νατοϊκές επιθέσεις δολοφονούν τους πολίτες και αμέσως μετά δηλώνουν ότι «συνέβη κατά λάθος»;

Θα προστατεύσει τους πολίτες ο ιμπεριαλισμός που αφήνει νηστικούς 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους και είναι αιτία κάθε χρόνο να πεθαίνουν πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι από την πείνα;

Όλα είναι φανερά.

«Η προστασία των πολιτών» είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Το ότι «θα γλιτώσει τους λαούς από τις δικτατορίες και θα φέρει δημοκρατία» είναι ένα μεγάλο παραμύθι.

Για παράδειγμα, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το Αφγανιστάν είναι πιο δημοκρατικό και ελεύθερο σήμερα απ’ ό,τι χτες;

Για παράδειγμα, ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι το Ιράκ είναι πιο δημοκρατικό και ελεύθερο σήμερα απ’ ό,τι χτες;


Λαοί της Τουρκίας και όλου του κόσμου!

Γίνονται προσπάθειες να νομιμοποιηθεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση με τον ισχυρισμό ότι «θα δολοφονούσε και τους εξεγερμένους της Βεγγάζης».

Στην Λιβύη δεν υπάρχει μια εξέγερση που κάποιος λαός να ξεσηκώθηκε για να διεκδικήσει την ανεξαρτησία του και την ελευθερία του.

Στη Βεγγάζη συγκροτήθηκε ένα κίνημα υποστηριζόμενο από τον ιμπεριαλισμό.

Ο ιμπεριαλισμός πρώτα διαιρεί και διαμελεί τους λαούς, στρέφει τον έναν ενάντια στον άλλο, και μετά εμφανίζεται ως «διασώστης» στη λίμνη αίματος που ο ίδιος δημιούργησε. Επανειλημμένα γίναμε μάρτυρες αυτού του παιχνιδιού στα Βαλκάνια, στον Καύκασο.

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στο εξής: Καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν είναι δίκαια, νόμιμη και αναπόφευκτη.

Δεν είδαμε μέχρι σήμερα και ούτε θα δούμε και στο εξής καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση προς όφελος των καταπιεσμένων λαών.

Το καθεστώς του Καντάφι είναι μια μικρή αστική δικτατορία, δεν είναι ένα λαϊκό καθεστώς. Η κριτική σ’ αυτό το καθεστώς και ο δίκαιος και νόμιμος αγώνας ενός λαού απέναντι σ’ αυτό είναι ένα διαφορετικό ζήτημα. Αυτό που βασανίζει τον ιμπεριαλισμό δεν είναι εάν το σύστημα είναι δικτατορικό ή δημοκρατικό.

Είναι δεκάδες τα παραδείγματα που μέχρι σήμερα βλέπουμε, ο ιμπεριαλισμός να είναι ο κύριος υποστηρικτής των πιο φασιστικών, των πιο αντιδραστικών, των πιο αιμοσταγών δικτατοριών στον κόσμο, αρκεί να τον υπηρετούν.

Όλοι οι συνεργάτες του ιμπεριαλισμού θα είναι υπεύθυνοι!

Το καθεστώς του ΑΚΡ (το κυβερνητικό κόμμα), δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ότι τάχα δεν «εγκρίνει» την ιμπεριαλιστική επίθεση, κουκουλώνει την συνεργασία του. Το ΑΚΡ είναι ο «ειδικός αγγελιοφόρος» της Αμερικής στην περιοχή. Ο Ταγίπ Ερντογάν καυχιόταν ότι είναι ομότιμος πρόεδρος του «Μεγάλου Σχεδίου Μέσης Ανατολής». Το ΑΚΡ είναι ο συνεταίρος όλων των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων στην περιοχή και κύρια στην επέμβαση στο Ιράκ. Γι’ αυτό είναι συνυπεύθυνο για κάθε σταγόνα αίματος που θα χυθεί από τον ιμπεριαλισμό στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Πατριώτες! Προοδευτικοί!
Όλοι όσοι είστε με τους λαούς του κόσμου και ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Η επιβολή κυρώσεων του ιμπεριαλισμού στη Λιβύη, οι στρατιωτικές επιθέσεις, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές με καμία αιτιολόγηση, είναι παράνομες και αδικαιολόγητες.

Καθήκον όλων των λαών και κύρια αυτού της Λιβύης, όλων των προοδευτικών δυνάμεων, είναι η αντίσταση στις επιθέσεις. Να καταδικάσουμε και να αντισταθούμε στον ιμπεριαλισμό.

Το Λαϊκό Μέτωπο, όντας αποφασιστικά και ανοιχτά ενάντια σε αυτές τις κυρώσεις και επιθέσεις, στέκεται δίπλα στο λαό της Λιβύης. Η έκκληση μας σε όλο τον κόσμο είναι, όλοι μαζί, ενωμένοι, να βροντοφωνάξουμε «Ιμπεριαλιστές, κάτω τα χέρια από την Μέση Ανατολή, από την Αφρική».


Λαϊκό Μέτωπο
19 Mart 2011, No: 22
http://www.bagimsizlik-demokrasiicin-halkcephesi.com

~~~~~~~~~
Περαιτέρω:

Odyssey Dawn
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/03/odyssey-dawn.html

Όχι στη Διεθνή Πειρατεία και στους Σφαγείς της Λιβύης
Λιβύη: Έγκλημα και εξαπάτηση, ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/03/blog-post_18.html

Libya: as the Civil War Expands
Research and Dialogue on the Reality of the Conflict's Background
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/03/libya-as-civil-war-expands.html

Libya! - Amid the Massacres and Machine-gun Fire: Questions and Answers
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/02/libya-amid-massacres-and-machine-gun.html


~~~~~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment