Saturday 29 January 2011

"Ωραίοι Έλληνες" και οι Τουρκοκύπριοι

Η χθεσινή Γενική Απεργία και συγκέντρωση στα κατεχόμενα κατέβασε περίπου 30.000 εώς 50.000 ΤουρκοΚύπριους στους δρόμους να διαδηλώνουν ενάντια στο κατοχικό καθεστώς.







Σημειώστε πως ο αριθμός αυτός είναι περίπου ο μισός πληθυσμός των ΤουρκοΚυπρίων.

Η ριζοσπαστική πολιτιστική οργάνωση Μπαράκα / Baraka, συμμετείχε στην πορεία με πανώ που έγραφε "Αγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας" - το οποίον έγινε εστία κάποιας μικρής αψιμαχίας, αλλά ακόμα και εκείνη η ριζοσπαστική~αντιστασιακή τοποθέτηση έγινε τελικά αποδεκτή από το πλήθος και επεκράτησε αλληλεγγύη και ενότητα. Άλλωστε αυτές ήταν και οι επίσημες θέσεις των οργανωτών, τις οποίες δημοσιεύσαμε εδώ:
Γενική Απεργία και Συγκέντρωση την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2011/01/28.html

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος αναφέρεται στο περιστατικό (με λανθασμένη γραφή του ονόματος της Μπαράκα), εδώ:
"Δεν έλειψαν και τα επεισόδια
Καβγάς, που τέλειωσε γρήγορα με την παρέμβαση ψυχραιμοτέρων, προέκυψε όταν κάποιος προσπάθησε να κατεβάσει πανό που κρατούσαν μέλη της οργάνωσης BARIKAT και έγραφε «Αγκυρα μάζεψε τα χέρια σου από πάνω μας». Το επεισόδιο προκάλεσε αναστάτωση και ένταση και πάνω στην εξέδρα, όπου ήταν οι ομιλητές και πρόεδροι άλλων συντεχνιών και οργανώσεων, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα. Το πλήθος με την παρότρυνση των διοργανωτών άρχισε να φωνάζει ‘’Ενότητα, στον αγώνα, αλληλεγγύη’’. "
http://www.philenews.com/AssetService/Image.ashx?t=2&pg=35091

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε μικρό της κείμενο στο διαδίκτυο, η Δήμητρα Παπαλεοντίου, Κυπρία στην Ελλάδα που συνεργάζεται με το αυτονομιστικό ριζοσπαστικό περιοδικό ΑΡΔΗΝ, έγραψε: "Ακούσατε κύριε Χριστόφια, ή είναι "ρατσιστές" και "ωραίοι Έλληνες" και οι Τουρκοκύπριοι;"

Και ακριβώς περί αυτού πρόκειται. Ο Πρόεδρος και οι συν αυτώ έχουν "ποφκαλτεί" σε μιά εκστρατεία να κατηγορούν όσους εναντιώνονται στην κατοχή και την νομιμοποίηση της ως "ρατσιστές", με αποκορύφωμα την ειρωνική του ανθελληνική σπόντα που έριξε δημοσίως πρόσφατα αναφερόμενος σε "Ωραίους Έλληνες". Η ηγεσία του κόμματος του έχει επιδωθεί σε μιά εκστρατεία να εναντιώνεται ακόμα και σε όσους ΤουρκοΚύπριους αντιστέκονται στην κατοχή:
"Η ΠΕΟ απειλεί και επιτίθεται σε αντικατοχικούς ΤουρκοΚύπριους
Οι Αντιστασιακοί ΤουρκοΚύπριοι Απαντούν"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/09/blog-post_17.html

"ΤουρκοΚύπριοι Αντιστασιακοί, και η ψευδο-αριστερά ηγεσία:
Κυπριοεθνικισμός, Ρατσιστική Διζωνική και ταύτιση με τον Ιμπεριαλισμό"
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/10/blog-post_09.html
Ζούμε πράγματι σε αλλοπρόσαλλες καταστάσεις. ΤουρκοΚύπριοι και ΕλληνοΚύπριοι που αντιτίθενται ανοικτά στην κατοχή και την μονιμοποίηση της στοχεύονται από το καθεστώς με διάφορους χαρακτηρισμούς, απειλές, παράνομες διώξεις... προς τι; Υπάρχει οποιοδήποτε επιχείρημα που μπορεί να στηρίξει τούτες τις παρανοϊκές πολιτικές πράξεις;

Ενδο~Μήδεια / Cyprus IndyMedia Collective

* * *

No comments:

Post a Comment