Sunday 8 August 2010

Χλευάζουν τον Πόνο μας

"Τότε οι δυο αστυφύλακες ανέσυραν τα υπηρεσιακά τους πιστόλια και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο.
...Καταθέτοντας ενόρκως ο Μιχαήλ ισχυρίστηκε ότι ενώ βρισκόταν στην οδό Τρικούπη μαζί με μια φίλη του πήγε κοντά στη συκιά για να ουρήσει. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι οι δυο αστυφύλακες τον χτύπησαν, ο μεν ένας με τη χειρολαβή του πιστολιού στο κεφάλι ο μεν άλλος με κλοτσιά στο στομάχι. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο η Αστυνομία τον καταδιώκει ένεκα των ιδεολογικών του πεποιθήσεων αφού ανήκει στον αναρχικό αντεξουσιαστικό χώρο."

Πως Χλευάζει η εφημερίδα "Πολίτης"

Οι σκηνές που περιγράφει το απόφθεγμα από τον "Φιλελεύθερο" διαδραματίστηκαν μες το κέντρο της Λευκωσίας εις βάρος του Κωστή Μιχαήλ, ενός ανθρώπου που πολλοί από μας γνωρίζουν προσωπικά και με τον οποίο έχουμε πορευθεί μαζί σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις.

Διαβάστε τις περιγραφές των εφημερίδων "Φιλελεύθερος " και "Πολίτης" γιά το τί έγινε - έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία να διακρίνουμε το πως χλευάζει ο "Πολίτης" τον Κωστή:
ας αναλογιστούμε πως είναι η αγαπημένη εφημερίδα των περισσότερων ψευδο-αναρχικών λόγω της ανθελληνικής κυπριο-εθνικιστικής του γραμμής, και πως είναι από τον Πολίτη που παίρνουν ιδεολογική γραμμή οι περισσότεροι από τους εγκάθετους σπιούνους και προβοκάτορες του καθεστώτος μες την ανατρεπτική κοινότητα.

Σπανίως υπάρχουν συμπτώσεις στην πολιτική ζωή.
Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~

Ένοχος 41χρονος για την καλλιέργεια 16 φυτών κάνναβης
http://www.philenews.com/Digital/Image.ashx?t=3&iid=642

"Φιλελεύθερος" - ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
Σελίς 22/ Ειδήσεις


ΕΝΟΧΟ έκρινε χθες Δικαστήριο στη Λευκωσία 41χρονο για υπόθεση καλλιέργειας φυτών κάνναβης με σκοπό την προμήθεια. Ο κατηγορούμενος Κ. Μιχαήλ αρνείτο ενοχή και τόνισε πως τον κυνηγά η Αστυνομία επειδή είναι αντεξουσιαστής.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αυτά εκτέθηκαν στο δικαστήριο, δυο αστυφύλακες έθεσαν στις 5 Απριλίου 2007 υπό παρακολούθηση φυτεία κάνναβης που εντοπίστηκε στην οδό Τρικούππη στη Λευκωσία. Η φυτεία αποτελείτο από δυο γλάστρες και ήταν τοποθετημένη κάτω από συκιά σε ανοικτό χώρο στάθμευσης. Κατά την παρακολούθηση οι δυο αστυνομικοί είδαν τον κατηγορούμενο μαζί με μια άγνωστη κοπέλα να μεταβαίνουν στην περιοχή. Με βάση τη μαρτυρία, ο κατηγορούμενος έγινε αντιληπτός να ποτίζει τα φυτά με ένα μπουκάλι που βρισκόταν στο χώρο. Αμέσως οι δυο αστυφύλακες κινήθηκαν προς το μέρος του και τον συνέλαβαν.

Μετά τη σύλληψη του κατηγορούμενου, στο μέρος έφθασε ομάδα νεαρών με απειλητικές διαθέσεις. Τότε οι δυο αστυφύλακες ανέσυραν τα υπηρεσιακά τους πιστόλια και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο.

Στο δικαστήριο κατατέθηκαν ως τεκμήρια δυο χάρτινοι φάκελοι που περιέχουν 16 φυτά και δυο γλάστρες σε κασόνι. Κατά την επιστημονική εξέταση εντοπίστηκε στο μπουκάλι και στο φαναράκι το γενετικό υλικό του Μιχαήλ.

Καταθέτοντας ενόρκως ο Μιχαήλ ισχυρίστηκε ότι ενώ βρισκόταν στην οδό Τρικούπη μαζί με μια φίλη του πήγε κοντά στη συκιά για να ουρήσει. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι οι δυο αστυφύλακες τον χτύπησαν, ο μεν ένας με τη χειρολαβή του πιστολιού στο κεφάλι ο μεν άλλος με κλοτσιά στο στομάχι. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο η Αστυνομία τον καταδιώκει ένεκα των ιδεολογικών του πεποιθήσεων αφού ανήκει στον αναρχικό αντεξουσιαστικό χώρο.

Αξιολογώντας τη μαρτυρία, ο επαρχιακός δικαστής Λευκωσίας Λευτέρης Παντελή χαρακτήρισε τη μαρτυρία του κατηγορούμενου ως αναξιόπιστη και υστερόβουλη και αποφάνθηκε ότι ο Μιχαήλ καλλιεργούσε και κατείχε τα φυτά για σκοπούς προμήθειας. Η απόφαση για επιβολή ποινής θα εκδοθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ

~~~~~~~~~~~~

Δεν έπεισε το Κακουργιοδικείο
Κανναβοκαλλιεργητής με πολλή... φαντασία
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=962426&-V=archive&-p

"ΠΟΛΙΤΗΣ" - 07/08/2010,
Σελίδα: 56

Κανένας από τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο 41χρονος Κωστάκης Μιχαήλ, προκειμένου να πείσει ότι δεν είχε καμιά σχέση με την υπόθεση για την οποία κατηγορείται, δεν έγινε αποδεκτός από τους δικαστές του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. Αντίθετα θεώρησαν τις θέσεις του ως αναγόμενες «στη σφαίρα της φαντασίας και της κινηματογραφικής συνωμοσιολογίας» και τον έκριναν ένοχο. Η ποινή που θα του επιβληθεί επιφυλάχθηκε για τη Δευτέρα και μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα βρίσκεται υπό κράτηση. Η ΥΚΑΝ είχε εντοπίσει 16 φυτά κάνναβης κάτω από συκιά, σε ανοικτό χώρο που εφάπτεται χώρου στάθμευσης στην οδό Τρικούπη στη Λευκωσία. Το βράδυ της 5ης Απριλίου 2007 έθεσε το μέρος υπό παρακολούθηση και κάποια στιγμή θεάθηκε ο 41χρονος να προσεγγίζει τα φυτά με ένα φανάρι και ακολούθως να τα ποτίζει. Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν, αλλά προσέκρουσαν στην άρνησή του να συνεργασθεί.

Στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης προσπάθησε να πείσει ότι ο πελάτης του μετέβη στο μέρος για να ουρήσει, ότι είναι αντιεξουσιαστής και γι΄ αυτό τον καταδιώκει η αστυνομία, ότι η υπόθεση ήταν στημένη επειδή στην επιχείρηση συμμετείχε και μέλος της ΥΚΑΝ που τον συνέλαβε και παλαιότερα και τελικά στο δικαστήριο αθωώθηκε και επιπλέον ότι κακοποιήθηκε βάναυσα. Ο κατηγορούμενος έδωσε στη συνέχεια ένορκη μαρτυρία, δεν μπόρεσε όμως να υποστηρίξει τα όσα ισχυριζόταν. Αντίθετα επιβάρυνε τη θέση του αφού κρίθηκε πως οι ισχυρισμοί του ανάγονταν στη σφαίρα της φαντασίας, ενώ οι μάρτυρες κατηγορίας κρίθηκαν στην ολότητά τους αξιόπιστοι.

ΣΟΦΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ

~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment