Friday 2 July 2010

Ποιο Κεφάλαιο θα βιάσει πρώτο την πόλη;



Την τελευταία δεκαετία παρατηρείται στην πόλη της Λευκωσίας ένας φρενήρης συναγωνισμός του Τοπικού, Διεθνούς και Εκκλησιαστικού Κεφαλαίου καθώς και των υποχθόνιων πτυχών του παρακρατικού Κεφαλαίου μέσα στον υπόκοσμο και το διεφθαρμένο μέρος της Αστυνομίας.

Με την εκλογή της "επαναστατικής" διακυβέρνησης της "αριστεράς" έχουμε μπει δυστυχώς σε μια νέα εποχή στην οποία με τις ευλογίες του κόμματος και της κυβέρνησης το Κεφάλαιο έχει αφεθεί ανεξέλεγκτο να δραστηριοποιείται ληστρικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της πόλης.

Με τις ευλογίες των "σοσιαλιστών-κομμουνιστών" και των δομών εξουσίας του κράτους οι τομείς αυτοί συναγωνίζονται ποιο θα βιάσει πρώτο την πόλη της Λευκωσίας και το λαό της.

Συγκεκριμένα η δράση του Τοπικού, Διεθνούς, Εκκλησιαστικού και παρακρατικού Κεφαλαίου περιλαμβάνει:
  • Έργα εκτρώματα όπως το ξενοδοχείο στην είσοδο της Λευκωσίας με τα λεφτά του Κατάρ και τις ευλογίες της "επαναστατικής κυβέρνησης". Η γη του λαού εκχωρείται στο Διεθνές Κεφάλαιο. Ποιος θα καρπωθεί τα κέρδη από αυτές τις συμφωνίες; Ο λαός του οποίου γη εκχωρείται;
  • 25όρωφα κτίρια στην περιοχή του παλαιού ΓΣΠ, την οποία ο λαός επέλεξε ως χώρο πρασίνου (ακούεις κυρία Μαύρου;). Ποια συμφέροντα θα αντιπροσωπεύονται στην επένδυση; Τα συμφέροντα του λαού τη βούληση του οποίου η κυβέρνηση και η κυρία Μαύρου έκαναν κωλόχαρτο;
  • Κυριολεκτική άλωση της εντός των τειχών πόλης "από το σύμπλεγμα συμφερόντων της πολυθυγατρικής εταιρείας Sharelink (SFS) ~ White Knight Holdings ~ Investwise με κορυφαίο τον σκιώδη και πολλοπάητο κύριο Κώστα Κίρκο." Διαβάστε σας παρακαλώ στις πηγές στο τέλος του κειμένου για το ποιόν των ανθρώπων που έχουν αγοράσει μεγάλο μέρος της εντός των τειχών πόλης τις διαπλοκές αλλά και τις ευθύνες μελών που δραστηριοποιούνται μέσα στην εναλλακτική κοινότητα.
  • Την ανέγερση 26μετρης εκκλησίας στο χώρο της εντός των Τειχών πόλης. Το Εκκλησιαστικό Κεφάλαιο στο οποίο ανήκει επίσης μεγάλο μέρος της πόλης λειτουργεί με τις ευλογίες των κυβερνώντων όσο και αν κατά καιρούς προσποιούνται το αντίθετο. Δείτε στις πηγές πως το εκφραστικό όργανο του κόμματος χαιρετίζει την επαφή Εκκλησίας Κατάρ.
  • Τη λειτουργία χώρων όπου προσφέρονται υπηρεσίες online καζίνων. Οι χώροι αυτοί έχουν πολλαπλασιαστει με γεωμετρική πρόοδο κατά τη διακυβέρνηση της "αριστεράς" στην πόλη της Λευκωσίας. Καταντήσαμε στο σημείο όπου κάθε περιοχή της πόλης έχει πλέον το δικό της καζίνο. Πολλές φορές όπως στην περίπτωση της εντός των Τειχών πόλης στον ίδιο δρόμο δραστηριοποιούνται πέραν του ενός. Ποιος δίδει τις άδειες λειτουργίας σε τούτους τους χωρους και από ποιους ελέγχονται; Σε ποιον ανήκουν; Αληθεύουν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν ανάμεσα στο λαό ότι χέρι σε τούτα έχει το διεφθαρμένο μέρος της Αστυνομίας που πορεύεται χέρι με χέρι με τον υπόκοσμο και το διεθνές Παρακράτος;
Τα τμήματα αυτά του Κεφαλαίου συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιο θα προλάβει πρώτο να βιάσει την πόλη και το λαό. Στην προσπάθειά τους αυτή σύμμαχος και αρωγός είναι η κυβέρνηση της ψευδοαριστεράς η οποία έχει δώσει το πράσινο φως στις δραστηριότητες όλων. Ώσπου τα χωράφια μάλιστα των Κεφαλαιούχων είναι χωρισμένα και οριοθετημένα ουδεμία σύγκρουσις υπάρχει μεταξυ των. Μόνο συνεργασίες και φιλοφρονήσεις.

Οι συγκρούσεις προκύπτουν μόνο εκεί που ο ένας μπαίνει στα χωράφια του άλλου. Και στην απουσία αντίδρασης και αυτο-οργάνωσης εκ μέρους του λαού οι ληστές θα συνεχίζουν το απεχθές έργο τους ευλογούμενοι από τους κρατούντες.

Η πρωτοβουλία των φίλων τουΟμίλου Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού « ΕΛΕΥΣΙΣ » ενάντια στην ανέγερση του ναού ύψους 26 μέτρων στην εντός των Τειχών Λευκωσία είναι ένα βήμα προς την ορθή κατεύθυνση.

Μόνο η αυτο-οργάνωση των πολιτών στη βάση αρχών μπορεί πλέον να μας οδηγήσει έξω από το αδιέξοδο στο οποίο μας καταδικάζουν οι ανίερες συμμαχίες των κυβερνώντων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ομίλου « ΕΛΕΥΣΙΣ » για εκδήλωση αύριο στις 11 το πρωί έξω από την αρχιεπισκοπή.

Σόλων Αντάρτης ~ solon@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~~~






Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Ελάτε όλοι το Σάββατο 3 Ιουλίου στην Αρχιεπισκοπή.

Στις 11 το πρωί, θα «απελευθερώσουμε» ένα ειδικό μπαλόνι που θα
σταματήσει ακριβώς στα 26 μέτρα.

Έτσι, όλοι θα καταλάβουμε επιτέλους, τι σημαίνει ένα κτήριο αυτού του ύψους στην Ιστορική Λευκωσία!

Γιατί, άλλο να το λέμε και άλλο να το βλέπουμε!

Επιτροπή αγώνα κατά της ανέγερσης του Καθεδρικού ναού:
Όμιλος Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού « ΕΛΕΥΣΙΣ», Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών και Οικολογικών Οργανώσεων Κύπρου, Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, Φίλοι της Φύσης Κύπρου, Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας, Ομάδα Δράσης κατοίκων εντός των τειχών Λευκωσίας, Περιοδικό Ανατροπή, Άγρυπνοι εντός των τειχών, Οικολογική Κίνηση, Όμιλος Ελεύθερης Σκέψης Κύπρου



« ΕΛΕΥΣΙΣ »
Όμιλος Φίλων Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού
Διεύθυνση: Οδός Θράκης 21Β, Λευκωσία, Κύπρος
Ηλ. διεύθυνση: elefsis@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.elefsis.com.cy
Τηλέφωνο: 22765220

~~~~~~~~~

Πηγές ~ Το μέγεθος του ζητήματος

Φταίει ο λαός; - Η ιστορία του δεύτερου δημοψηφίσματος
του Σόλωνα Αντάρτη:
"Η επαναστατική μας κυβέρνηση δείχνει καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα το σεβασμό στη λαϊκή βούληση. Η λαϊκή βούληση έχει την ίδια αξία για τους κυβερνώντες με το κωλόχαρτο! Τις δύο φορές που ο λαός αποφάσισε για κάτι η ψευδοαριστερά ξεκίνησε αμέσως την προσπάθεια υπόσκαψης της έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας."
από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2010/03/blog-post_11.html

Ναί στη Νεφέλη ~ Εντός των Τειχών Ανθίζει Ελπίς
του Πέτρου Ευδόκα:
"Το Μεγάλο Κεφάλαιο θέλει να αυξήσει την εκμετάλλευση των μεταναστών στην παληά πόλη και θα συνεχίσει να τους στοιβάζει πέντε-πέντε, δέκα και είκοσι σε κάθε δωμάτιο και διαμέρισμα σε πανάθλια λερωμένα και ανθυγιεινά χαλαμάντουρα, να τους εργοδοτεί με ψίχουλα και να τους στραγγίζει τη ζωτικότητα στην υπηρεσία του άλλου κλάδου, εκείνου των "ευγενών" της νεοκυπριακής γκλαμουριάς όπου οι κυνηγοί του status θα ψωνίζουν σε λαμπερά και καθάρια ακριβά καταστήματα, θα "εμφανίζονται" και θα "βλέπονται" σε χώρους κοινωνικοποίησης περιβαλλόμενοι εν το θεαθήναι από τους ιδιωτικούς ασφαλίτες και face controllers."
και από το ίδιο άρθρο:

Ενδιαφέρουσες Πηγές - να ο Βόθρος
"Ο 'Πολίτης' γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο 'Αγοράζουν την παλιά Λευκωσία' ότι ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα της Παλιάς Λευκωσίας έχουν περάσει στα χέρια συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία στοχεύει μέσα από μεγαλόπνοα σχέδια να τα αξιοποιήσει τουριστικά και άλλως πως. Πρόκειται για την εταιρία ΙNVESTWISE J.E LTD, η οποία έχει διαθέσει μέχρι στιγμής δέκα εκατομμύρια λίρες για αγορά οικοδομών και καταστημάτων."
http://www.hri.org/news/cyprus/kyptypgr/2001/01-06-09.kyptypgr.html

Κώστας Κίρκος "...Ναι, εμείς ως εταιρεία έχουμε συμφέρον, αλλά και όραμα να αναβαθμιστεί η πόλη, γι’ αυτό και αγοράσαμε μέχρι τώρα περίπου 130 παλιά ακίνητα, τα επιδιορθώνουμε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς περί διατηρητέων και τα παραχωρούμε προς ενοικίαση σε καλό κόσμο..."
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=44146804

"XAK: Πρόστιμο ύψους £25.000 στον κ. Κώστα Κίρκο
...Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε το πρόστιμο στον κ. Κώστα Κίρκο διότι δεν προσκόμισε στοιχεία τα οποία του ζητήθηκαν μέσα στα πλαίσια έρευνας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η εν λόγω έρευνα αφορούσε διερεύνηση ενδεχόμενων παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας από την SFS Group Public Company Ltd σχετικά με την παραχώρηση δανείου ύψους Λ.Κ. 7.676.622 στον κ. Κώστα Κίρκο, το οποίο είναι [μόνο] μερικώς εξασφαλισμένο.
Συγκεκριμένα ο κ. Κώστας Κίρκος δεν προσκόμισε τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με το πως χρησιμοποίησε τα Λ.Κ. 7.676.622."
http://www.xak.com/gmain/newsshow.asp?id=39699

"Πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που αφορά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Στις 20.9.2006 στην προσφυγή 194/2005 (Κώστας Κίρκος–vs- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του κ. Κώστα Κίρκου που καταχωρήθηκε εναντίον απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να του επιβάλει διοικητικό πρόστιμο ύψους £25,000 [ίσων 40,000 Ευρώ!], για παράβαση του άρθρου 33(5) των περί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Σύσταση και Αρμοδιότητες) Νόμων του 2001 έως 2004 (‘ο Νόμος’) - το οποίο αναφέρεται στην παράλειψη παροχής πληροφοριών σε στην Επιτροπή μετά από σχετικό αίτημα της."
http://tinyurl.com/kirkos-fine

Το εν λόγω ποσόν που ο κύριος Κώστας Κίρκος κακο-διαχειρίστηκε μη προσκομίζοντας εξηγήσεις γιά το πως χρησιμοποιήθηκε και γιά το οποίον του επεβλήθει πρόστιμο, είναι 7.676.622 Λίρες Κύπρου! Δηλαδή 12 εκατομμύρια Ευρώ.
http://www.cysec.gov.cy/Downloads/Greek/Announcements/General/Announcement_13_12_2004_Mr_Kirko_Larko.pdf

"... - Ο Χριστόδουλος Έλληνας [Πρόεδρος της εταιρείας Sharelink (SFS)], όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σε ατομικό ερωτηματολόγιο που συμπλήρωσε και το οποίο αποστάληκε στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου από τη Universal Bank, «έχει καταδικαστεί για αδίκημα που ενέχει δόλο ή έλλειψη τιμιότητας στην Κυπριακή Δημοκρατία ή άλλού». Συγκεκριμένα, το Γ’ τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον έκρινε τον Ιούλιο του 2007 με απόφασή του υπ’ αριθμό 3102 / 16,7,2007 (υπόθεση Αστραία) ένοχο απλής συνέργιας στα κακουργήματα της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας για καθένα από τα οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών και καταδικάσθηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών (το Εφετείο στην απόφασή του κάνει λόγο για ανοχή και έγκριση ακόμη και ενθάρρυνση εκ μέρους του κ. Έλληνα, υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας που διενεργήθηκε από συγκατηγορούμενούς του).

- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόσφατα στην εταιρεία E&G Electricplus, της οποίας ο κ. Έλληνας είναι σύμβουλος, διοικητικό πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ και ημερήσιο πρόστιμο 800 ευρώ μέχρι τη συμμόρφωσή της. Το πιο πάνω πρόστιμο επιβλήθηκε για το λόγο ότι η εταιρεία αρνήθηκε την υποβολή των λεπτομερειών και των απαραίτητων δικαιολογητικών σχετικά με την εξόφληση/ χρηματοδότηση της εκ μέρους της E&G Electricplus απόκτησης μετοχών της Universal Bank από τη Commercial Value AAE.

- Στην ενδιάμεση απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στην αίτηση ημερομηνίας 14 Νοεμβρίου 2002 μεταξύ Sharelink Financial Services (στην οποία ο κ. Έλληνας ήταν εκτελεστικός πρόεδρος) και Εφημερίδας Πολίτη και Γιώργου Λόρδου, το Δικαστήριο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα στοιχεία που είχαν παρατεθεί στην ένορκη δήλωση του Χριστόδουλου Έλληνα ήταν και παραπλανητικά. Το Δικαστήριο στην απόφασή του, αναφερόμενο στην ένορκο δήλωσή του κ. Έλληνα, αναφέρει ακόμη ότι «η όλη επιχειρηματολογία είναι επίσης παραπλανητική και σκόπιμα γίνεται προσπάθεια να παρασυρθεί το δικαστήριο σε λανθασμένα συμπεράσματα»."
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=812709&-V=archivearticles&-p

Εάν η πιό πάνω διεύθυνση
http://tinyurl.com/kirkos-fine
δεν λειτουργεί, παρακαλούμε επισκεφτείτε την σελίδα εδώ:
http://www.cysec.gov.cy/Downloads/Greek/Announcements/2006/Various/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%2010.05.2006%20%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%20%CE%BC%CE%B5%20%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85%20(10).pdf
από:
http://cyprusindymedia.blogspot.com/2009/10/blog-post_19.html

"Online καζίνο" η Κύπρος
"Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε στη βουλή, ο τζίρος το 2008 των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και προσφέρουν υπηρεσίες online casino υπολογίζεται ότι έφθασε τα €2,5 δισ., ενώ το κέρδος τους ανήλθε στα €400 εκ."
από:
http://www.sigmalive.com/news/politics/244601

"Ένεση" για την κυπριακή οικονομία η υπογραφή συμφωνιών Κύπρου - Κατάρ
Κοινοπραξία στην οποία θα συμμετέχουν εξίσου Κύπρος και Κατάρ θα ανεγείρει μεγάλο, πολυτελές ξενοδοχείο απέναντι από το Χίλτον στην περιοχή του στρατοπέδου. Η μακέτα που βρισκόταν χτες στο Προεδρικό είναι ενδεικτική. Περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, εμπορικό κέντρο, γραφεία και διαμερίσματα. Το συνολικό κόστος εκτιμάται στα 150 εκατομμύρια
από:
http://www.philenews.com/main/297,1,3353,0,34508-.aspx

Ανοιγμα Εκκλησίας προς Κατάρ για επενδύσεις Συζητήσεις και με Κύπριους επιχειρηματίες για κοινοπραξία και δημιουργία εμπορικού κέντρου

Το δρόμο που χάραξε η Κυβέρνηση με την υπογραφή της συμφωνίας με το Κατάρ ακολουθεί, όπως αναμενόταν, και η Εκκλησία, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να κάνει χθες και επίσημα άνοιγμα προς το Αραβικό Εμιράτο για επενδύσεις στον τομέα του εμπορίου.
από:
http://www.haravgi.com.cy/site-article-37812-gr.php

3 comments:

  1. Ax re Solona!

    Xeris ti tha pi "Stou koufou tin porta, oso thelis vronta"?

    Kalimera.

    ReplyDelete
  2. Στο σχόλιο του Yianni ας προσθέσουμε και το ότι καποια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στον εκτρωματικό ναό, ενώ ταυτόχρονα το κόμμα κλείει συμφωνίες με την ψευδο-εκκλησία γιά έγκριση των πολεοδομικών και άλλων αδειών που απαιτούνται γιά να κτιστεί νόμιμα το "παλάτι του θεού".

    Δηλαδή με άλλα λόγια παίζουν το γνωστό "διπλοπόρτι". Το ίδιο παιγνίδι που έπαιξε το κόμμα όταν ενέκρινε να δωθεί γής και ύδωρ εις τους ιμπεριαλιστές ώστε να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο σαν ορμητήριο γιά την εισβολή ενάντια σε Αφγανιστάν και Ιράκ, ενώ ταυτόχρονα το κόμμα "οργάνωνε" θεατρικές πορείες ενάντια στον πόλεμο.

    Το ίδιο καιροσκοπικό διπλοπόρτι παίζουν διαχρονικά στις συμμαχίες τους με το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, το ΔΗΣΥ, τους Οικολόγους... και πάει λέγοντας. Πάγια τακτική.

    Το πρόβλημα δεν είναι ότι έτσι το παίζουν οι ψευδο-σοσιαλιστές κομματικοί, αλλά το ότι σε κάθε παράταξη βρέθουνται πάντα κάποιοι ή πραγματικά αφελείς, ή πραγματικά καιροσκόποι, που επιζητούν και στήνουν τέτοιες συμμαχίες μαζί τους, και όλες οι κινητοποιήσεις δηλητηριάζουνται και καταστρέφονται από τον ηγεμονισμό, τον αυταρχισμό και την διπλοπροσωπία του κόμματος.

    Πως το αντέχουν οι φίλοι της "Επιτροπής αγώνα κατά της ανέγερσης του Καθεδρικού ναού" να συμμετέχουν σε συμμαχίες μαζί τους;

    ReplyDelete
  3. Πώς το αντέχει ο πέτρος ευδόκας και ο σόλωνας αντάρτης να γράφουν ό,τι τους κατεβεί με το ψευδώνυμο Indymedia; Όλοι κάνουν το PR τους, τι να κάνουμε.....

    ReplyDelete