Wednesday 7 April 2010

Σενέρ Λεβέντ: Δεν το αντιλαμβάνεστε, αλλά υπάρχουν και χειρότερα

Στην ιστορία της διεθνούς διπλωματίας είναι σαφές ότι η ανάμιξη ξένου παράγοντα στα εσωτερικά τεκταινόμενα οποιουδήποτε άλλου υπέρ της υποψηφιότητας πολιτικού προσώπου σε επερχόμενες εκλογές είναι κάτι το ανεπίτρεπτο και το ανεπιθύμητο. Η αντίληψη αυτή πεντακάθαρα καθοδηγεί όλους να μην ανακατεύονται καθώς η υποστήριξη ενός πολιτικού προσώπου από μια ξένη δύναμη φέρνει συνήθως τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που ο ξένος παράγοντας επιθυμεί.

Ο λαός μιας χώρας, μιας κοινότητας ή οι υποστηρικτές ενός πολιτικού σχηματισμού είναι πολύ φυσικό να στρέφονται στους ανθυποψήφιους του υποστηριζόμενου από την οποιανδήποτε ξένη δύναμη πολιτικού.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δε φαίνεται να αντιλαμβάνεται τα πιο πάνω τοποθετούμενος ξεκάθαρα και δημόσια υπέρ της υποψηφιότητας του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις ψευδοεκλογές στα κατεχόμενα την ίδια στιγμή που οι προοδευτικές Τουρκοκυπριακές πολιτικές δυνάμεις απέχουν καταγγέλλοντας ότι οι εκλογές δεν εκπροσωπούν την Τουρκοκυπριακή κοινότητα αλλά τις δυνάμεις κατοχής και τους εδώ εγκάθετούς της!

Μήπως όμως αυτό ακριβώς επιθυμεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας; Την αποτυχία του Ταλάτ στις εκλογές ώστε μετά ο ίδιος να οχυρωθεί πίσω από την υποτιθέμενη αδιαλλαξία του Ντερβις Έρογλου; Μήπως μπροστά στην αδιέξοδη και εγκληματική του πολιτική ψάχνει τη λύση μέσω του αποδιοπομπαίου τράγου;

Το ερώτημα του συμπατριώτη μας Şener Levent /Σενέρ Λεβέντ σοσιαλιστή και αντιστασιακού δημοσιογράφου μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι ο πρόεδρος συνειδητά πράττει:

"Μήπως ο Χριστόφιας θέλει πράγματι να κερδίσει ο Ταλάτ; Δεν το νομίζω. Αν ήθελε κάτι τέτοιο θα τον έβριζε αντί να τον παινεύει. Αυτό που κάνει δεν είναι στήριξη, αλλά παρεμβολή εμποδίων."

Η εγκληματική προχειρότητα με την οποία διαχειρίζεται ο πρόεδρος και οι συν αυτώ το Κυπριακό είναι παράδειγμα προς αποφυγή που θα έπρεπε να διδάσκεται ως τέτοιο σε όλες τις σχολές πολιτικών επιστημών του κόσμου.

Νομίζει ο πρόεδρος ότι αν εκλεγεί ο Έρογλου θα μπορέσει ο ίδιος να απεμπλακεί από τις εγκληματικές του υποχωρήσεις και να δικαιολογηθεί στα μάτια του λαού;

Ο κυπροεθνικιστικός υπνωτισμός στον οποίο έχει υποβάλει τον εαυτό του, την ηγεσία του κόμματός του και τους διάφορους ψευδοαριστερούς και ψευδοπροοδευτικούς ακόλουθούς του δεν τους επιτρέπει να δουν το οφθαλμοφανές. Ευτυχώς υπάρχει ο Σενέρ να μας το υπενθυμίζει:

"Από πότε η διαδικασία για λύση και ειρήνη στην Κύπρο θεωρείται ότι εξαρτάται από την επιθυμία του Τουρκοκύπριου ηγέτη και όχι της Τουρκίας;"

Σόλων Αντάρτης
~~~~~~~~~~

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Δεν το αντιλαμβάνεστε, αλλά υπάρχουν και χειρότερα
του Şener Levent /Σενέρ Λεβέντ

Τα ελληνοκυπριακά κόμματα θύμωσαν πολύ, λέει, με τον Χριστόφια. Επειδή υποστηρίζει ανοικτά τον Ταλάτ. Μα το Θεό κύριοι. Αντιλαμβάνεστε τι λέτε;

Μετρήσατε καλά αυτά που λέτε; Μήπως αυτή ήταν στήριξη ή εμπόδιο; Κοιτάξτε που οι πιο σοβινιστικές εφημερίδες μας το πήραν αυτό και το έκαναν πρωτοσέλιδο. Για να το δουν όλοι. Να δει ο κόσμος. Ποιον προτιμά ο Ελληνοκύπριος ηγέτης. Γιατί τον προτιμά. Να δει και να ψηφίσει ανάλογα. Πριν μερικές μέρες μιλούσε στην τηλεόραση ο Ραούφ Ντενκτάς. Όταν συνομιλούσαν με τον Κληρίδη αστειεύονταν, λέει. Όταν ερχόταν η περίοδος των εκλογών του Ντενκτάς, ο Κληρίδης τον πείραζε λέγοντάς του το εξής:
"Κάτσε τώρα να σε παινέψω και θα δεις τι θα πάθεις"! "Αμάν, μην τυχόν και το κάνεις", του έλεγε ο Ντενκτάς.

Μήπως δεν το ξέρουν αυτό ο Ταλάτ και ο Χριστόφιας; Δεν ξέρουν ότι όσο παινεύει ο ένας τον άλλο, τόσους πόντους χάνουν στις εκλογές; Αντί ο Χριστόφιας να παινεύει συνεχώς τον Ταλάτ και να παρακαλεί να κερδίσει, μήπως δεν θα ήταν καλύτερα να έλεγε για παράδειγμα το εξής: "Δεν προχωράει αυτή η υπόθεση με τον Ταλάτ. Ζητάει πολλά. Δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Έγινε χειρότερος και από τον Ντενκτάς". Δεν θα ωφελούσε πιο πολύ τον Ταλάτ έτσι; Δεν θα αύξανε
τις ψήφους του; Δεν θα ανάγκαζε όσους επικρίνουν τον Ταλάτ ότι προβαίνει σε παραχωρήσεις να σιωπήσουν;

Μήπως ο Χριστόφιας θέλει πράγματι να κερδίσει ο Ταλάτ; Δεν το νομίζω. Αν ήθελε κάτι τέτοιο θα τον έβριζε αντί να τον παινεύει. Αυτό που κάνει δεν είναι στήριξη, αλλά παρεμβολή εμποδίων. Η ουσιαστική στήριξη στον Ταλάτ προέρχεται από τα άλλα κόμματα. Από το εθνικιστικό μέτωπο. Όμως, δεν το αντιλαμβάνονται. Μόνο η οργή ενός ρατσιστή Ελληνοκύπριου αυξάνει τις ψήφους του Ταλάτ. Είναι πολύ απλό. Ένας Τούρκος ηγέτης που δεν τον θέλουν οι Έλληνες και ένας Έλληνας ηγέτης που δεν τον θέλουν οι Τούρκοι θεωρούνται σεβαστοί μέσα στις δικές τους κοινότητες. Από μια άποψη με αυτό τον τρόπο έμεινε όρθιος για τόσα πολλά χρόνια ο Ντενκτάς. Οι βρισιές των Ελληνοκυπρίων αποτέλεσαν πάντα φιλοφρόνηση γι' αυτόν. Ενόσω φαινόταν ως ο μεγαλύτερος εχθρός της απέναντι πλευράς, γινόταν δεχτός ως ο "μεγαλύτερος Τούρκος" μέσα στην τουρκική κοινότητα.

Μπορούμε να καταλάβουμε τους οπαδούς του Ταλάτ στο βορρά που λένε ότι αν κερδίσει ο Έρογλου θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι συνομιλίες. Στους υπόλοιπους όμως εκτός της τουρκοκυπριακής κοινότητας τι συμβαίνει; Μήπως δεν λένε ότι η Κύπρος βρίσκεται κάτω από την κατοχή της Τουρκίας; Μήπως δεν λένε ότι οι εκλογές είναι "ψεύτικες"; Μήπως δεν λένε ότι η Τουρκία ευθύνεται για όλα όσα συμβαίνουν εδώ; Αν βγει ο Έρογλου και κάνει αυτά που θέλει ο ίδιος και όχι ό,τι του πει η Τουρκία, αν δηλαδή δεν υπακούει
τις οδηγίες της Τουρκίας και κάνει χαλάστρα στις πρωτοβουλίες "καλής θέλησης" της Άγκυρας, μήπως μπορεί να γίνεται λόγος για κατοχή τότε; "Τι είδους κατοχή είναι αυτή" είναι το ερώτημα που πρέπει να υποβάλουμε σε εκείνους στο νότο που βλέπουν τον Έρογλου ως εν δυνάμει κίνδυνο και πιστεύουν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να καθορίσει τον ηγέτη στα εδάφη που βρίσκονται υπό τη διοίκησή της και να τον κάνει να υπακούσει σε αυτά που του λέει.

Από πότε η διαδικασία για λύση και ειρήνη στην Κύπρο θεωρείται ότι εξαρτάται από την επιθυμία του Τουρκοκύπριου ηγέτη και όχι της Τουρκίας; Όμως, αφού ο Έρογλου σας φοβίζει τόσο πολύ, να σας πω ένα μυστικό κύριοι: Να παρακαλείται να καθίσει ο Έρογλου σε εκείνο το τραπέζι. Μην φωνάζετε. Και μην πείτε ότι δεν γνωρίζει αυτή τη δουλειά ο Έρογλου.

Υπάρχουν και χειρότερα. Αν πιεστεί και στείλει τον Ντενκτάς στο τραπέζι
των συνομιλιών;

Του Şener Levent /Σενέρ Λεβέντ

Κωδικός άρθρου: 938658

ΠΟΛΙΤΗΣ - 06/04/2010, Σελίδα: 13
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

29 comments:

  1. Ούτε εσείς το αντιλαμβάνεστε αλλά είστε ξεφτίλες.Αφήστε το ΙΝΤΥ ησυχο και βρείτε ένα δηκό σας όνομα.

    ReplyDelete
  2. Σε ακούμε πιο πάνω ανώνυμε. Φωνάζεις μαζί με τους υπόλοιπους:

    Δεν υπάρχει Κατοχή!

    Δεν υπάρχει Κατοχή!

    Δεν υπάρχει Κατοχή!

    Δεν υπάρχει Κατοχή!

    Και τώρα και πάντα ΑΚΕΛ, Ταλάτ, Ταλάτ, ΑΚΕΛ...

    ReplyDelete
  3. Ευχαριστώ Σόλωνα, πολύ καλό κείμενο και σχόλια.

    Τραγικά δηλαδή, τι λέμε "καλά"; Είμαστε μιά χώρα γιά πέρα 'που τα κλάματα.

    Η ξεφτίλα και ντροπή που έχουν φορτώσει πάνω στον Σοσιαλισμό τού'ν τα ανδρείκελα είναι απροσμέτρητη. Πως θα ξεπλύνουμε τόση βρώμα;

    Χωρίς Σοσιαλισμό ουδέποτε θα δούμε λύση. Όταν όμως οι ηγέτες του ψευδο-σοσιαλισμού συμπεριφέρονται έτσι και ταυτόχρονα ΔΕΝ υπάρχει εναλλακτική ανατρεπτική σοσιαλιστική κινητοποίηση, το μόνο αποτέλεσμα είναι η τροφοδότηση του ρατσισμού, φασισμού και εθνικού σωβινισμού.

    Ντροπή τους, αληθινά.
    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  4. oute o talat oute o christofias mporoun na lisoun to provlima tis katohis kai isvolis. mporei na lithi otan i tourkia vri xana enan atatourk, o opoios eihe to anastima na paradekti tin amigos elliniki kypro kai na ypograpsi me ton venizelo tin lozani. ellines kai tourkoi zousame san gitones alla den amfisvitouse kanenas oti eimaste kai emeis kai i kypros, ti allo? ellines! siga to pragma! ellines emeis tourkoi eseis! alla alo einai na vlepeis ellines kai tourkous prodotes na xeskizonte na exipirwtisoun tin agglia, i opoia vriskete piso apo tin olofaneri paraharaxi tis istorias!! i kypros einai elliniki kai den tha to allaxoume gia to hatiri kamias pornohoras..(poutanohora,agglia) thelete adelfia na zoume orea mazi, sevastite oti megalosate kai mathate na milate kai ellinika sto megalytero elliniko nisi! kai an nomizi kapoios oti einai fanatismos.. na min afinis na sou klevoun tin istoria kai ta idanika tis filis, tis filis tis dikis mas mesa apo ta idanika tis opoias egenithike i filosofia, i dimokratia,i geometria o sokrates, zinonas, aristotelis,pythagoras,irodotos,kai tosoi alloi syn-ellines!! den tha xepoulithoume epidi vrike prodotes oi agglia kai sinehizi to "ergo" tis. eisaste kalodehoumenoi kai tora san kypriaki dimokratia (to skaton tis agglias) ite san epanenothoume me tin ellada!! kai den eho provlima mesa apo tin dimokratia, an axizei, na psifiso kai tourko gia proedro ,gia dimarho etc. fanatismos einai.."Φασισμός και κρατικός εθνικισμός (CIVIL NATIONALISM) είναι ...η προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια ξένη ταυτότητα στο νησί: μια νέα «κυπριακή» ταυτότητα που δεν συμπληρώνει την ευρύτερη, εθνική έννοια του Έλληνα αλλά την ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ"!!!!!!

    ReplyDelete
  5. "Χωρίς Σοσιαλισμό ουδέποτε θα δούμε λύση"

    Τότε γιατί το indymedia Κυπρου έγινε πλατφόρμα προόθησης τζε προβολής εκπροσώπων της αστικής τάξης όπως τον κολοκασίδη τζε νικόλα, υποκριτών ρατσιστών όπως τούτους που εμείναν στην ΕΔΕΚ τζε δεξιόφρονων όπως την Θεοχάρους. Ποιόν σοσιαλιστή ελληνοκύπριο επροβάλετε τζε πιά σοσιαλιστική ιδέα υποστηρίξατε?. Δαμαί βρίζετε μας συνέχεια (καλή ώρα στούτον το post ως "ψευδοαριστερούς και ψευδοπροοδευτικούς")
    τζε φωτογραφίζετε εναλλακτικους ακτιβιστες για την αστυνομία.

    ReplyDelete
  6. Η κουφή φαίνεται που την κολοσυρμαθκιάν της.

    Καμία σχέση του που πάνω με το ΑΚΕΛ.

    Νοείται αριστερός που να μεν αγωνίζεται ενάντια στην Κατοχή, προοδευτικός που να μεν αγωνίζεται ενάντια στην κατάλυση της δημοκρατία τζιαι στην αποδοχή των απαράδεχτων θέσεων του προέδρου.

    Εκαταντήσαμεν να μαθαίνουμεν που τον Ταλάτ το παζάριν που κάμνουν πα στην ράσιην μας. Τζιαι να μεν τα διαψεύδει κανένας.

    Πουπανινέ λοιπόν κουτοπόνηρε είσαι υπέρ της διζωνικής ρατσιστικής λύσης, πε μας το.

    Είσαι υπέρ του ένας ψήφος Τουρκοκυπρίου=τέσσερις ψήφους Ελληνοκυπρίου πέ μας το.

    Είσαι υπέρ του να αποφασίζουν ξένοι δικαστές για την τύχην μας, πε μας το.

    Όσον για τους επναστατημένους εναλλακτικούς ακτιβιστές είδαμεν τα χαϊρκα τους. Ούτε μια-για την τιμήν της αδρωπιάς τους- καταδίκη των κατούρων τους στες πόρτες του κόσμου.

    Εκαρτερούσεν η αστυνομία που τα παιθκιά δαμέσα να "καρφώσουν"τους επαναστάτες.

    Μα ποιον περιπαίζεις; Νομίζεις τρώμεν κόνναρα για;

    Αφού είσαστε τόσον επαναστάτες, αριστεροί τζιαι προοδευτικοί τζιαι χαλά σας η κριτική δαμέσα εξήγα μου κοπέλλιν μου γιατί ούτε έναν σύνθημαν σας δε μιλά για την ελευθερίαν του τόπου σας.

    Πιππιλλάτε συνθήματα ξένα προς τον τόπον, άνοστα τζιαι άγευστα, τζιαι θαρκέστε ότι έτσι εννα αλλάξει ο κόσμος.

    Τζιαι πολλοί ανάμεσά σας μισάτε τζιαι τον τόπον μας.

    Cyprus sucks, fuck this world, ξισιηλά η προοδευτικότητα που τα ποινάρκα σας.

    Εσύ κοπέλλιν μου τι κάμνεις; Γράφεις πούποτε τες απόψεις σου να τες δούμεν τζιαι να τες κρίνουμςν, προσπαθείς να δώκεις καμιάν τροφήν για διάλογον ή απλώς έμαθες να αννοίεις το στόμαν σου τζιαι να πιππιλάς σαν το ράδιον τες πελλάρες του κόμματος τζιαι των ψευτοαριστερών.

    Μάριος
    ------

    ReplyDelete
  7. Ο πουπάνω λαλεί με άλλα λόγια

    ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ ΑΚΕΛ το κόμμα σου λαέ.

    Δεν υπάρχει Κατοχή.

    Και τώρα και πάντα Ταλάτ Ταλάτ Ταλάτ.

    Υπολογίζω να είναι μέσα στους κύκλους που επιάσαν τζιαι επιχορήγηση που τους Αμερικάνους επειδή ήταν πολλά προοδευτικός.

    ReplyDelete
  8. Βεβαία... Για να είσαι "αριστερός", "εναλλακτικός" και "προοδευτικός" στην Κύπρο πρέπει να υποστηρίζεις τον αγγλόφιλο μεγαλοαστό Κληρίδη, τον Κασουλίδη, την Καίτη, τον Χάσικο, τον Αναστασιάδη, τον Παπαπέτρου, τον Βασιλείου κλπ, και να απαιτείς από όλους τους πιο πάνω να συνεργαστού με το ΑΚΕΛ "για την σωτηρία της Κύπρου"

    ΑΚΕΛ - Αδιστακτή Κεφαλαιοκρατική Ένωση Λαϊκιστών

    ReplyDelete
  9. 1. Είμαι γεναίκα
    2. Εν εψήφισα ποττέ μου ΑΚΕΛ
    3. Σταματάτε να χρωματίζετε τον κόσμο ΄που γράφει δαμαί με υποθετικά χαρακτηριστικά απλώς τζε μόνο για να ικανοποιήσετε τις προκαταλήψεις σας. (Christofiaswatch ένα πράμμα)
    4. Εν εβαρεθήκετε τις γελειότητες των αμερικάνικων επιχορηγήσεων κάθε φορά που κάποιος εκφράζετε διαφορετικά που σας?

    ReplyDelete
  10. όποιος διαφωνεί μαζί σας:

    1. υποστηρίζει την κατοχή
    2. τα παίρνει που τους αμερικάνους
    3. ψηφίζει ΑΚΕΛ
    4. εν κουφή (με την κολοσυρμαθκιάν της)
    5. εν άντρας

    πάλε επέσετε έξω σε ούλλα. sorry αμά όσον τζε να το έσιετε ανάγκη τα χαρακτηριστικά μου εν ταιρκάζουν με την επιθυμητή σας φαντασίωση.

    ReplyDelete
  11. Εξήασα το πιό ωραίο:

    6. κατουρούμε παστην πόρτα σας

    ReplyDelete
  12. και φυσικά το εφεύρημα του κυπροεθνικισμού που πιπιλάτε δαμέσα δεν αφορά τον αντιεξουσιαστικό χώρο ο οποίος θεωρεί τις εθνικές ταυτότητες αντιδραστικές και πιστεύει ότι πρέπει να ξεπεραστούν αν η κοινωνία θα βαδίσει προς μια ελευθεριακή συνθήκη συμβίωσης.
    Και φυσικά την ελευθερία δεν την αντιλαμβανόμαστε με τον αστικοδημοκρατικό τρόπο που υποστηρίζει το μπλοκ σας. δηλαδή δεν μας αφορούν οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες σας .
    Ο τερματισμός της εθνικιστικής σύγκρουσης στην Κύπρο είναι προς όφελος των καταπιεσμένων και των δύο πλευρών της γραμμής.
    ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ που λέει και ένα παλιό καλό σύνθημα .

    όσον αφορά τον Λεβέντ πρέπει να είναι ο μοναδικός ίσως Τουρκοκύπριος που έπεισε πλήρως η επίσημη ελληνοκυπριακή προπαγάνδα ...
    και έχει καταντήσει γραφικός .

    ... καλή λευτεριά στο ιντιμιντια Κύπρου....

    -άντρας - λευκός - με μούσι - κοντός- όχι Γρηγόρης - όχι Ακελ - χωρίς Αμερικανική χρηματοδότηση.

    ReplyDelete
  13. Μπράβο στον Ανώνυμο "Άντρα Λευκό" πιό πάνω!

    Η αλήθεια που ξεστόμισε ξεκαθαρίζει ακόμα μιά φορά τη φύση του ιδεολογικού πόλεμου που μαίνεται μες τον εναλλακτικό ανατρεπτικό Χώρο. Θυμίζει επίσης την λαϊκή σοφία γιά την πηγή της αλήθειας... πως " 'που μωρόν τζιά 'που πελλόν" θα μάθεις την αλήθεια.

    Εμφανίζεται λοιπόν ο κύριος "Άντρας Λευκός με Μούσι", και ομιλεί ως αντιπρόσωπος του "αντιεξουσιαστικού χώρού". Και τι λέει; Επί λέξη:

    "...δεν μας αφορούν οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες σας."

    Αυτό είναι. Απλό, καθαρό, τέλειο.

    Θα εμφανιστεί έστω και ένας από τους "γνωστούς άγνωστους" ή και από τους επώνυμους του Χώρου να τον διαψεύσει;

    Επώνυμους στον Χώρο έχουμε πολλούς. Υπάρχουν και άτομα ανεξάρτητα, και οργανώσεις με ονόματα, με ιστοσελίδες, με στέκια, με μπογιές σπρέϋ, με "θεωρητικούς", με άτομα ικανά να εκδώσουν ανακοίνωση Τύπου ή και άλλες βαρυσήμαντες δηλώσεις, ικανά να ετοιμάσουν αφίσες, φυλλάδια...κοκ.

    Ποιός εξ αυτών θα διαψεύσει τον κύριο "Άντρα Λευκό με Μούσι";

    Η κοκκινόμαυρη γραμμή που τραβούν ανάμεσα μας οι επιτήδειοι αναμοχλευτές της Διχόνοιας ονομάστηκε. "...Δεν μας αφορούν οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες σας", λέει.

    Να μείνουν μαύρες οι θυσίες και οι προσπάθειες απελευθέρωσης των Παλαιστινίων, των Λακότα, των Νάβαχο, των Κούρδων, Αφγανών, Ιρακινών, Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου. Αν έχουν λαοί και οι αγώνες πολιτιστική-εθνική ταυτότητα, κατάρα νά 'χουν. Έτσι;

    Ο αυτόνομος, εναλλακτικός, ανατρεπτικός αντιεξουσιαστικός χώρος τι λέει; Δε θα βρεθεί άλλη άποψη ανάμεσα μας εξόν εκείνη που εκφράζει η Ενδο~Μήδεια /Cyprus IndyMedia και εκείνη του "Άντρα Λευκού με Μούσι";

    Που πάμε συντρόφοι;

    Πέτρος Ευδόκας, petros@cyprus-org.net

    ReplyDelete
  14. αγαπητέ Πέτρο Ευδόκα
    μην νομίζεις . το ήξερα ότι θα αρπάξεις το κόκαλο που σου έριξα για τα εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες.Είσαι αυτό που λέμε προβλέψιμος.

    ο εθνικισμός είναι αυτός που διχάζει τους καταπιεσμένους σε έθνη και τους διασπά .
    ο διαχωρισμός που κάνουμε είναι καταπιεστών και καταπιεσμένων .Ο αγώνας μας είναι αντικαπιταλιστικός και διεθνιστικός .
    και μην νομίζεις ότι θα μας κομπλάρεις άμα πετάσεις πέντε έξι ονόματα καταπιεσμένων λαών . κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο.(ούτε εμείς εννοείται) όλα τα κινήματα κρίνονται από την στάση τους απέναντι στο λαό τους και το όραμα τους για την κοινωνία .φυσικά "ο -άντρας - λευκός - με μούσι - κοντός- όχι Γρηγόρης - όχι Ακελ - χωρίς Αμερικανική χρηματοδότηση΄" συζητά πυκνά-συχνά με τους υπόλοιπους συναγωνιστές και συναγωνίστριες και τους άλλους συντρόφους στις συνελεύσεις εκδηλώσεις και στους αγώνες που συναντόμαστε.
    εσείς είστε απόντες από όλα τα πιο πάνω γιατί είστε απέναντι.
    ο διάλογος λοιπόν που ζητάτε επίμονα δεν μπορεί να υπάρξει.
    ευχαριστώ
    "ο -άντρας - λευκός - με μούσι - κοντός- όχι Γρηγόρης - όχι Ακελ - χωρίς Αμερικανική χρηματοδότηση΄"

    ReplyDelete
  15. Πως ριζώνει και θεριεύει ο Φασισμός

    Συμφωνούμε
    με τον προλαλήσαντα πιό πάνω Ανώνυμο σε τούτο:
    "Ο εθνικισμός είναι αυτός που διχάζει τους καταπιεσμένους", και
    "Ο αγώνας μας είναι αντικαπιταλιστικός και διεθνιστικός ."

    Διαφωνούμε κάθετα με την προηγούμενη του δήλωση προς τους σκλαβωμένους λαούς:
    "...Δεν μας αφορούν οι εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες σας", λέει.

    Είναι ιστορικά και επιστημονικά αποδεδειγμένη αλήθεια το ότι παντού και πάντα όταν η Αριστερά - και δή η Σοσιαλιστική Αριστερά - εγκαταλείπει, αγνοεί ή εναντιώνεται στους εθνικούς πόθους και ανάγκες του λαού, αυτά γίνονται αμέσως αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον Φασισμό.

    Όταν η πολιτιστική-εθνική ταυτότητα του λαού εγκαταλείπεται στους Φασίστες, μόνο εκείνοι πλέον θα έχουν την ευχέρεια να την καθορίζουν. Και θα την καθοδηγούν, σμιλεύουν και χρωματίζουν όπως τους δόξει - και σύμφωνα πάντα με τις επιδιώξεις της τοπικής και διεθνούς Αρχουσας Τάξης την οποία με τύφλα, μίσος και άγνοια εξυπηρετούν.

    Όταν προοδευτικοί, ριζοσπάστες, επαναστάτες, ρεφορμιστές, Αριστεροί διαφόρων αποχρώσεων αποτυγχάνουν (ή ηθελημένα παραβλέπουν) να αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ αφ' ενός της υγειούς πολιτιστικής-εθνικής ταυτότητας και αφ' εταίρου της παθολογίας που είναι ο Φασισμός, εθνικισμός, ρατσισμός, εθνικός σωβινισμός... τότε πλησιάζουμε επικίνδυνα την καταστροφή.

    Η ηγεσία της Αριστεράς, συν οι παρελκόμενοι ακτιβιστές και θεωρητικοί της "ανεξάρτητης αριστεράς διανόησης" έχουν τώρα γιά ένα διάστημα 5-6 χρόνων αγκαλιάσει τις ρατσιστικές βλέψεις εθνοκάρθαρσης και εθνοφυλετισμού του στρατού κατοχής εκ Τουρκίας και του διεθνούς ιμπεριαλισμύ (ίδε ρατσιστικός διαχωρισμός των λαών μας σε Δύο Ζώνες, εθνοφυλετικά κριτήρια γιά την Προεδρία, εθνοφυλετικοί νόμοι γιά τους ψήφους, κοκ. ) παραβλέποντας τις επιθυμίες και ανάγκες των Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου. Μερικοί δε, όχι μόνο παραβλέπουν, αλλά χλευάζουν και εναντιώνονται στους πόθους του λαού γιά απελευθέρωση και επιστροφή σ' ένα καθεστώς ισότητητας, ειρήνης και δικαιοσύνης. Και επιτίθενται στους φορείς εκείνων των δίκαιων πόθων ως τάχα "φασίστες, εθνικιστές" και τα τοιαύτα.

    Εκείνοι που επίτηδες ταυτίζουν την πολιτιστική-εθνική ταυτότητα με τον εθνικισμό, ακριβώς εκείνο επιτυγχάνουν και αναπαράγουν. Δηλαδή το να απωθούνται οι πατριώτες από την Αριστερά, και να ελκύονται προς τις δυνάμεις που φαινομενικά (και παραπλανητικά) ασπάζονται την εθνική απελευθέρωση: τους Φασίστες.

    Με τού'ν τον τρόπο, τελικά μένουν μόνο οι Φασίστες να υπεραμύνονται της εθνικής ταυτότητας και πόθων του λαού, πράμα που θα οδηγήσει τους λαούς μας χωρίς καμμιά αμφιβολία σε σφαγές, πολέμους και πολλές ατέλειωτες περιπέτειες.

    Φτάσαμε στο σημείο μιά φασιστική οργάνωση που ήταν άγνωστη και ανύπαρκτη πρίν τρία χρόνια, να κατεβάζει φέτος σε δημόσια διαδήλωση πάνω από εκατόν άτομα σε στρατιωτική παράταξη με εθνικο-σωβινιστικά συνθήματα... επί Αριστερής διακυβέρνησης! Και να μήν βρίσκεται ούτε μία Αριστερή παράταξη να διαδηλώσει (ή να εμπλακεί έμπρακτα) γιά την απελευθέρωση - εκείνη η λέξη ποινικοποιήθηκε στο πολιτικό μας λεξιλόγιο. Έτσι εδραιώνεται και τροφοδοτείται ο Φασισμός - με την αποχή της Αριστεράς από τους εθνικο-απελευθερωτικούς αγώνες. Και την εναντίωση της Αριστερής ηγεσίας στον πόθο γιά την ελευθερία.

    Εμείς εκλιπαρούμε την Αριστερή ηγεσία και τους συν αυτή να συνέλθουν, να μετανοήσουν, να στραφούν ξανά προς το έμπρακτο αγκάλιασμα των δίκαιων πόθων του λαού, προς το αγκάλιασμα της πολιτιστικής-εθνικής του ταυτότητας και προς κινητοποιήσεις που στοχεύουν σε λύσεις που σέβονται, στηρίζουν και ενδυναμώνουν την πολιτιστική-εθνική ταυτότητα των Τούκων και Ελλήνων της Κύπρου.

    ReplyDelete
  16. η ιστορία άλλα δείχνει. η συμμετοχή της αριστεράς στους παγκόσμιους πολέμους με το πρόσχημα του πατριωτισμού δεν έφερε τίποτα καλό στους λαούς της Ευρώπης. Αλλά ούτε και τα αριστερά αντιαποικιακά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα του τρίτου κόσμου οδήγησαν τους λαούς τους σε κάτι καλό. αντίθετα όλες σχεδόν οι πρώην αποικίες έμπλεξαν σε πολέμους με τα γειτονικά έθνη προς δόξαν των κυριάρχων . τα αποτελέσματα είναι εκεί και φαίνονται.τα ζούμε και εμείς στον τόπο μας . καιρός να τελειώνει αυτό το παραμύθι περί καλής πατριωτικής αριστεράς

    Καιρός να θυμηθούμε τους χιλιάδες αναρχικούς και αριστερούς που αρνήθηκαν να συμμετέχουν στους μεγάλους και μικρούς πολέμους των αφεντικών αριστερών και δεξιών και οι οποίοι κυνηγήθηκαν ανελέητα . Σήμερα όλοι αυτοί δικαιώνονται.Μετά από τόσο αίμα που χύθηκε τον περασμένο αιώνα στο όνομα των εθνών τα εθνικά κράτη αποδείχτηκαν οι καλύτεροι σύμμαχοι του καπιταλισμού.
    -Παγκόσμιος Ταξικός Πόλεμος ενάντια σε κάθε κυριαρχία-
    - Έμμα Γκόλντμαν, Ρόζα Λουξεμπουργκ , Άγις Στίνας -

    Ζ.Α.

    ReplyDelete
  17. "...καιρός να τελειώνει αυτό το παραμύθι περί καλής πατριωτικής αριστεράς".

    Σαχλός και ρηχός δεξιοφρων αντικομμουνισμός μασκαρεμμένος ως δήθεν "αναρχισμός".

    Λλίον μούσι ρε κοπέλλια...

    ReplyDelete
  18. καιρός να τελειώνει αυτό το παραμύθι περί ελευθερου και αδιαμεσολαβητου μεσου πληροφορησης

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΥ ΚΥΠΡΟΥ

    ReplyDelete
  19. "απωθούνται οι πατριώτες από την Αριστερά, και να ελκύονται προς τις δυνάμεις που φαινομενικά (και παραπλανητικά) ασπάζονται την εθνική απελευθέρωση: τους Φασίστες".

    παρακαλώ πέτρο εξηγάς μας που πέφτει το μπράβο στο αστόπαιδο Κολοκασίδη εν σχέσει με τα πιό πάνω? Στην "παριωτική αριστερά" ή "τις δυνάμεις που φαινομενικά (και παραπλανητικά) ασπάζονται την εθνική απελευθέρωση"

    ReplyDelete
  20. Ευχαριστώ γιά την ερώτηση.

    Ο Γιώργος Κολοκασίδης θα πρέπει βρει τρόπο να εξηγήσει ο ίδιος ποιά η οποιαδήποτε του σχέση ή μή σχέση με την Αριστερά.

    Η Αριστερά όμως, και δή η ριζοσπαστική-ανατρεπτική Αριστερά, η ίδια θα πρέπει να μπορεί να κάμνει τις δικές της αξιολογήσεις, με βάση τις αρχές του Σοσιαλισμού και της λαϊκής αίσθησης περί Δικαίου. Αν και όταν άτομα του κατεστημένου κάποτε (και σπανίως συμβαίνει τούτο) κινούνται πρός θέσεις που έχει - η θα ΕΠΡΕΠΕ να έχει - η Αριστερά, θα πρέπει να ενθαρρύνονται.

    Αν και όταν οι αντιπρόσωποι της άρχουσας τάξης δυσκολεύονται να διατηρήσουν τη συνήθη τους μονολιθική ταύτιση με το άδικο και τον καιροσκοπισμό διότι κατά καιρούς καποιοι ανάμεσα τους συνέρχονται ηθικά, τούτο αφ' ενός ανοίγει ευκαιρίες γιά νέες ευθυγραμμίσεις, ίσως και ανατροπές των δομών, αλλά και αφ' εταίρου, αν διατηρήσουν αυτά τα άτομα την ηθική τους πορεία προκύπτουν ευκαιρίες γιά μακροπρόθεσμες δραστηριότητες και συμμαχίες πρός όφελος της κοινότητας. Αυτές είναι οι βάσεις και του Ενιαίου και του Λαϊκού Μετώπου, οι οποίες είναι απαραίτητες τακτικές γιά τον αγώνα.

    Το ίδιο ισχύει και γιά την ΕΔΕΚ. Η οποία προς τιμή της σε κάποιο σημείο πρόσφατα είπε "δεν μπορούμε πλέον να ταυτιζόμαστε με και να συμμετέχουμε στην Κρατική εξουσία εφόσον μέσω της διακυβέρνησης θα παραβιάζονται βασικές αρχές και του Σοσιαλισμού και του Διεθνούς Δικαίου - άρα αποχωρούμε".

    Το Μπράβο, τους αξίζει. Το τι θα το κάμουν, και το εάν θα συνεχίσουν επί της νέας πορείας με συνέπεια, θα το δείξει ο χρόνος.

    Και οι νέοι ταξικοί-λαϊκοί αγώνες που έπονται.

    ReplyDelete
  21. "Αν και όταν άτομα του κατεστημένου κάποτε (και σπανίως συμβαίνει τούτο) κινούνται πρός θέσεις που έχει - η θα ΕΠΡΕΠΕ να έχει - η Αριστερά, θα πρέπει να ενθαρρύνονται"

    Ποιές είναι τούτες οι θέσεις που έσιει, ο από εσένα ενθαρυνόμενος φίλος σου Κολοκασίδης τζε ΕΠΡΕΠΕ να έσιει η αριστερα.

    ReplyDelete
  22. η κυρια ανωνυμη πρεπει να ειναι αδερφη μου.συμφωνω σε ολα κυρια μου.ετσι μου καμνουν.οποιος δεν κομματιζεται και δεν θελει τα αιματοκυλισματα τους τουτους τους ξτρεμιστες βαφτιζεται αριστερος.φαινεται τρεμουν το ακελ γιατι ειναι το πιο δυνατο κομμα και τωρα που κυβερνα δεν παιρνουν πλεον μιζες απο τους πραξικοπηματιες που κυβερνουσαν πριν.

    ReplyDelete
  23. "Anonymous said...
    Ποιές είναι τούτες οι θέσεις που έσιει, ο από εσένα ενθαρυνόμενος φίλος σου Κολοκασίδης τζε ΕΠΡΕΠΕ να έσιει η αριστερα";

    Να σου τα πώ εγώ μάνα μου:

    1. Απόρριψη κάθε μορφής ρατσισμού και εθνοφυλετισμού στην "λύση" που μαγειρεύεται.

    2. Απόρριψη κάθε μορφής ανισότητας και αντιδημοκρατικών θεσμών.

    3. Απόρριψη κάθε στοιχείου που παραβιάζει το Διεθές Δίκαιο, το Ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο, τις πάγιες θέσεις περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, τις περί πολέμου, αμάχων και εκτοπισμένων πρόνοιες της Συνθήκης της Γενεύης, και τους νόμους της Κύπρου.

    4. Προώθηση ΓΝΗΣΙΑΣ δικοινωτικής συνύπαρξης μεταξύ των κοινοτήτων της χώρας μας, βασισμένη στην προστασία, κατοχύρωση και προφύλαξη των πολιτιστικών, εθνικών, θρησκευτικών, σεξουαλικών, φυλετικών ταυτοτήτων και καταβολών όλων μας.

    5. Προώθηση μετα-καπιταλιστικών θεσμών και οντοτήτων τώρα, σήμερα, στο νότιο μέρος της Κύπρου βασισμένων στην κοινοκτημοσύνη, συνεργασία, άμεση δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία.

    6. Απόφραξη και τερματισμό στη συνεργασία με τις δυνάμεις του διεθνούς Ιμπεριαλισμού.

    7. Έμπρακτη συνεργασία με τους λοιπούς αγωνιζόμενους λαούς για της ευρύτερης περιοχής και διεθνώς.

    Αρκούν, ή θέλεις τζ' άλλα;


    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  24. Ρε εσείς, Μαρία, Πέτρο, Μάριε, γιατί τους απαντάτε;

    Εν ανώνυμοι, θρασύδειλοι, οι μισοί εν βαλτοί γιά να δημιουργούν φασαρίες... γιατί να τους δικαιώνετε με απαντήσεις; Άμαν γράφουσιν άσχετα ή προκαλούν με βρισιές σβύνετετε τους. Γι' αυτό μας έδωσεν η Θεά το "DELETE".

    Είναι και ο λόγος που ο Αβέρωφ είναι ο αγαπημένος μου πολιτικός. Έχει Ωφ. Τον σβύνεις.

    ReplyDelete
  25. Ώπα μαρία....
    σιγά αγαπητή μου τζε εν πρωίν ακόμα.

    "Απόφραξη και τερματισμό στη συνεργασία με τις δυνάμεις του διεθνούς Ιμπεριαλισμού" ο Κολοκασίδης?...
    "Απόρριψη κάθε μορφής ανισότητας" ο Κολοκασίδης?...
    "Προώθηση ΓΝΗΣΙΑΣ δικοινωτικής συνύπαρξης"
    ο Κολοκασίδης?
    τζε το πιό ωραίο για
    "άμεση δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία" ο Κολοκασίδης?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  26. Μάνα μου έν καταλάβεις τι διαβάζεις;
    Είναι θέσεις γιά την Αριστερά, όϊ τον Κολοκασίδη. Αυτό ρώτησε ο Ανώνυμος ο μπούλουκκος πιό πάνω.

    Το αν θα αγκαλιάσει η Αριστερή ηγεσία τις θέσεις που αρμόζουν στ' όνομα και την ιστορία της, και το αν θα ακολουθήσουν και μερικοί πολιτικοί του κατεστημένου ή όχι, άλλο ευαγγέλιο.

    Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ τι κάμνουμε.
    ΕΣΥ, παιδί μου, που στέκεις σε σχέση με τις άνω θέσεις;

    Η ξαφνικά το μόνο που σου έμεινεν εν οι σοφιστίες; Κατάπιες πληκτρολόγιο;

    Μαρία Συν.

    ReplyDelete
  27. Μαρία Συν. μου, περσόνα γνωστή του ΠετροΣΟΛΩΝΑ καλησπέρα . την δικαιοσύνη δεν την καρτερούμε ΟΎΤΕ μέσα που την λύση, ούτε που οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ η ΕΕ και την συνθήκη της Γενεύης .
    εκεί είναι η διαφορά μας .
    το ριζοσπαστικό κομμάτι του κινήματος ειρήνης και επανένωσης απλά πιστεύει ότι η κατάργηση της πράσινης γραμμής η αποστρατικοποίηση και η κάποια μορφής ενοποίηση θα είναι ήττα των εθνικιστών και θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα προς όφελος των ριζοσπαστικών ιδεών.
    ο εθνικισμός και ο πατριωτισμός(που υιοθετεί εκτός από σας και το ΑΚΕΛ) είναι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος και μην περιμένετε να συγκινηθούμε με προοδευτικές πατριωτικές σας κορώνες. μην περιμένετε επίσης να μας δελεάσετε με θεωρίες βασισμένες στα λεγόμενα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί για μας, δεν μπορεί να υπάρξει δίκαια κοινωνία στον καπιταλισμό.
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ
    Υ.Γ. πολύ γουστάρω τα φασιστάκια που μόλις σοβαρέψουν τα πράγματα εδώ μέσα και μπαίνουν σοβαρά ζητήματα εισηγούνται την διακοπή της συζήτησης και την διαγραφλη σχολίων .τι άποψη έχουν οι διαχειριστές του μπλοκ. υπάρχει πολιτική δημοσίευσης ;

    ReplyDelete
  28. "Μάνα μου έν καταλάβεις τι διαβάζεις;
    Είναι θέσεις γιά την Αριστερά, όϊ τον Κολοκασίδη. Αυτό ρώτησε ο Ανώνυμος ο μπούλουκκος πιό πάνω" ?????????

    'Όντως τα εληνικά μου έννεν καλά γιατί εν είμαι ελληνίδα. Ούτε καν ελληνοκύπρια. Εσύ η ελληνοπρεπής ούτε τούτα που αντιγράφεις εν καταλάβεις: "Ποιές είναι τούτες οι θέσεις που έσιει, ο από εσένα ενθαρυνόμενος φίλος σου Κολοκασίδης τζε ΕΠΡΕΠΕ να έσιει η αριστερα";

    Συνήθως 'ομως έννεν απλώς θέμα γλώσσας. εν θέμα κατανόησης... Τζε οι εθνικιστές που συνήθως ήτε λάσσουν ήτε λογοκρίνουν,έν εχουν αναπτυγμένο το κομμάτι τζείνο της κατανόησης τζε διαλεκτικής σκέψης.

    ReplyDelete
  29. Μεν ακούεται κανενός κοπέλια!

    Για να είσαι "αριστερός" στην Κύπρο πρέπει να στηρίζεις τις Βάσεις, τον Γκόρντον Μπράουν, τον μεταπραξικοπηματία Κληρίδη, τον Αναστασιάδη και να δέχεσαι ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την Τουρκία, χέρι-χέρι με τον εθελοντή βασανιστή της ΤΜΤ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ!

    ReplyDelete