Wednesday 2 September 2009

Ποιές Λύσεις Προτείνουμε

Ένα νέο κείμενο που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα "Το Ποντίκι" με τίτλο "ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ!" [27/08/2009], παρουσιάζει μιά ανάλυση της Προεδρίας Ακέλ-Χριστόφια που τουλάχιστον θλίβει και αναστατώνει. Με την αλήθεια.

Μεταξύ άλλων, το άρθρο λέει:

"Εκτός από την εγκληματική του αναφορά στην αναγκαιότητα να πουν συγγνώμη οι ελληνοκύπριοι στους τουρκοκύπριους (εκτενή αναφορά σε άλλη σελίδα και στην ιστοσελίδα μας, http://www.pontiki.com.cy ), ο Χριστόφιας και στην ομιλία του ενώπιον των αποδήμων και σε δηλώσεις του μετά την έναρξη του συνεδρίου των αποδήμων, αλλά και σε άλλες δηλώσεις την επομένη, επέμενε στην ορθότητα της πολιτικής του, της τακτικής του και της στρατηγικής του!

Για να μην ξεχνιόμαστε, ενάμιση χρόνος χειρισμών του Χριστόφια στο κυπριακό και ένα χρόνος μετά την έναρξη των απευθείας συνομιλιών, συνοψίζεται ως εξής:

• Αποδέχθηκε όρους, στην καταστροφική συμφωνία της 23ης Μαΐου 2008, όπως ο συνεταιρισμός, που δεν είχαν γίνει ποτέ πριν αποδεχτοί από την ελληνοκυπριακή πλευρά και που δημιουργούν τετελεσμένα και παγίδες για τον Κυπριακό Ελληνισμό και πλεονεκτήματα για την τουρκική πλευρά.

• Εισηγήθηκε και παράλληλα δεσμεύτηκε δημόσια και παραβίασε παλαιότερες κόκκινες γραμμές όπως η παραμονή εποίκων μετά την όποια διευθέτηση του κυπριακού.

• Εισηγήθηκε την εκ περιτροπής προεδρία, θέση την οποία ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος απέρριψε και αντικατάστησε με άλλη, την πρόνοια για μόνιμη θέση τουρκοκύπριου αντιπροέδρου.

• Εγκατέλειψε τη Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2008 του Τάσσου Παπαδόπουλου, η οποία ήταν η μοναδική και μεγάλη διπλωματική νίκη της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία στρίμωξε την τουρκική πλευρά ασφυκτικά.

• Ενεπλάκη στις απευθείας συνομιλίες χωρίς καθόλου προετοιμασία από τις τεχνικές επιτροπές και τις ομάδες εργασίας και χωρίς να ξεκαθαρίσει η βάση, είτε των διαπραγματεύσεων, είτε της επιδιωκόμενης λύσης, με αποτέλεσμα την - με μαθηματική ακρίβεια – πορεία προς καταστροφική λύση ή αδιέξοδο με την ευθύνη να βαραίνει την ελληνοκυπριακή πλευρά και με παράλληλη αποενοχοποίηση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ειδικά εκείνη η ανόητη αναφορά του στην δήθεν προσπάθεια του να εκλέγεται ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος από τον λαό, δηλαδή στην εκ περιτροπής προεδρία, χαρακτηρίζεται ως εγκληματική. Ο άνθρωπος επαίρεται γιατί εισηγήθηκε την εκ περιτροπής προεδρία και κατηγορεί μάλιστα κόμματα και λαό, ότι αντιδρούν σ’ αυτό, όπως αντιδρά και ο Ταλάτ!

Εξισώνει δηλαδή μεγάλη μερίδα του ΔΗΣΥ, μεγάλη μερίδα του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, το Ευρωπαϊκό Κόμμα, τους Οικολόγους, την Εκκλησία και πολλούς ανένταχτους πολίτες, με τον Ταλάτ!

Με τον Χριστόφια στο πηδάλιο των χειρισμών του κυπριακού, το εθνικό μας ζήτημα έχει περιπέσει στο τελευταίο σκαλί της διολίσθησης.

Είμαστε χειρότερα από ποτέ."

Οι διαπιστώσεις του αρθρογράφου είναι ορθές, νηφάλιες, και παρουσιάζονται χωρίς υστερία, χωρίς ψευδο-δραματικές κορώνες, αλλά και και με όλη την σοβαρότητα που αρμόζει. Φαίνεται καθαρά πλέον σε όλους ότι στην παρούσα περίοδο η ηγεσία του τόπου οδηγεί το λαό μας σε πορεία μέσα από ναρκοπέδιο. Χωρίς χάρτη. Και με άπειρη δόση αλαζονείας.

Ο αρθογράφος προχωρεί σε κάποιες διαπιστώσεις. Συνεχίζει γιά τον Πρόεδρο και λέει:
"Είναι εγκληματικά αμετανόητος και δεν πρόκειται να αλλάξει τις θέσεις του, γιατί είναι δεσμευμένος. [Υποθέτουμε αναφέρεται στο ότι ο Πρόεδρος αυτο-δεσμεύτηκε με τις απερίσκεπτες του τοποθετήσεις και την πορεία του στις συνομιλίες.]

Είναι επίσης και σε δύσκολη θέση και πρέπει να αποφασίσει να πάει σπίτι του.
Δυστυχώς, έτσι όπως τα έκανε, περιθώρια διορθωτικών ενεργειών δεν υπάρχουν και ο μόνος τρόπος να αποδεσμευτεί η ελληνοκυπριακή πλευρά από τις δεσμεύσεις του και τις συνέπειες της πολιτικής του, είναι να αλλάξει η ηγεσία του τόπου.

Η μόνη προσφορά του Χριστόφια πλέον στον τόπο μας, είναι να παραιτηθεί."


Το μόνο μου παράπονο με το κείμενο είναι το ότι είναι ανυπόγραφο. Κατά τα άλλα είναι μιά αξιοπρεπής και ξεκάθαρη περιγραφή του πόσο κοντά στο χείλος του γκρεμού βρισκόμαστε.

Θα έπρεπε ο αρθρογράφος να το υπογράψει. Τιμή του που αρθρώνει τέτοιο λόγο. Όσα λοιπόν γιά άγνωστους λόγους εκφράζει αλλά δεν μπορεί ή δεν θέλει ο ίδιος να συνδέσει με το όνομα του τα προσυπογράφω ευχαρίστως με το δικό μου όνομα.

Αλλά η συμφωνία μας είναι ημιτελής. Δεν μπορεί να μείνει στο "συμφωνούμε, προσυπογράφω". Πρέπει να κινηθούμε και σε λύσεις.


Ποιές λύσεις προτείνουμε

Μιά παραίτηση του Προέδρου δεν θα λύσει τίποτα. Απλώς θα φανερώσει πιό άμεσα το τρομακτικό πολιτικό κενό που έχουν δημιουργήσει οι παραζαλισμένες εξουσίες στην Κύπρο. Και ίσως παραδώσει το πηδάλιο του Κράτους σε άλλους, ακόμα πιό επικίνδυνους και αρρωστημένους δογματιστές ή αυταρχικούς εξουσιαστές.

Οι λύσεις στο πρόβλημα της επιβίωσης του Ελληνισμού στην Κύπρο, οι λύσεις που θα αποτρέψουν την επερχόμενη διζωνική καταστροφή, οι λύσεις που (εάν, αμήν και πότε) ίσως απελευθερώσουν τον τόπο μας είναι εξ' ανάγκης πολύπλοκες, πολυμέτωπες, και εκ φύσεως τέτοιες που ακόμα και αν ήθελε ένας Πρόεδρος, δεν θα μπορούσε να τις επωμιστεί μόνος του.

Χρειάζεται άμεση εμπλοκή του ίδιου μας του λαού. Όλων μας.

Η κατάσταση

Οι δύο στρατοί κατοχής δεν είναι μόνο τη Λευκωσία και Λάρνακα που έχουν περικυκλωμένες, αλλά το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας διεξάγει τώρα επιχειρήσεις και νοτίως της Λεμεσού. Νοτίως της Λεμεσού!

Και ας αναλογιστούμε πως η απελευθέρωση του τόπου μας μακροχρονίζει και ήδη κατέστη αμφισβητούμενη, ενώ οι ιδεολογικές φάλλαγγες και ψυχολογικές επιχειρήσεις του εχθρού έχουν αγκαλιαστεί από σημαντική μερίδα του κατεστημένου των "δικών μας". Φθάσαμε στο σημείον όπου και μόνον η χρήση της λέξης "απελευθέρωση" αμέσως υπόκειται επίθεση από το "δικό μας" κατεστημένο και τιμωρείται με το να ζωγραφίζονται ως "εθνικιστές" όσοι τολμούν να την αρθρώσουν.

Επιπλέον, εκτός από τη δική μας επιβίωση που τώρα απειλείται, απειλούνται και οι άλλοι που κατοικούν γύρω μας και ανάμεσα μας, οι γειτόνοι, φίλοι και συγγενείς και συντοπίτες στη χώρα μας, των οποίων η πολιτιστική ταυτότητα καταγράφεται ως "μειονότητα".

Οι κοινότητες των μειονοτήτων του τόπου μας, όπως εκείνη των ΤουρκοΚυπρίων, Μαρωνιτών, Λατίνων, των μεταναστών και της αγγλόγλωσσης κοινότητας Κύπρου, ακόμα και εκείνη των "εθνικά Κυπραίων" (ο τοπικισμός που παντρεύτηκε τον ρατσισμό και αναβαθμίστηκε σε "εθνική ταυτότητα"), χρειάζονται και εκείνες προστασία - όχι μόνον γιά τους ίδιους, αλλά και γιά το δικό μας καλώς νοούμενο συμφέρον και γιά τα κοινά συμφέροντα όλων. Ο πολιτικός και κοινωνικός τους προσανατολισμός - το αν θα είμαστε σύμμαχοι ή εχθροί ως κοινότητες - είναι δική μας ευθύνη. Αντέχουμε το κόστος και τις απώλειες που προκαλούνται με το να τους αφήνουμε έρμαια των περιστάσεων, να δρούν υπό την επίδραση, επιρροή και επιβολή ξένων και καταστρεπτικών δυνάμεων όπως την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο (τύφλα και κατάρα στο σκήπτρο της), τις ΗΠΑ, ή και τα "ουδέτερα" Ηνωμένα Έθνη;

Ως πλειοψηφία στον τόπο μας έχουμε να επωμιστούμε πρωτοβουλίες και ευθύνες γιά την δική μας επιβίωση και προστασία. Αλλά και γιά την προστασία, φροντίδα και επιβίωση και των "άλλων". Τα κοινά μας συμφέροντα δεν αφήνουν άλλη επιλογή.

Οι λύσεις μόνο από σύσσωμο τον λαό μας μπορούν να πραγματοποιηθούν. Συλλογικά. Με αυτο-οργάνωση, ανεξάρτητη κινητοποίηση, και με συνθέμελα ριζοσπαστικούς προσανατολισμούς.

Παραδείγματα. Απανθίσματα ρεαλιστικών σεναρίων

Εάν μας επιβληθεί διά δόλου ή με νομικίστικα τεχνάσματα ή διά της βίας μιά διζωνική "λύση" τύπου Αννάν, εκείνη θα περιέχει τα εξής χαρακτηριστικά (διαβάστε το σχέδιο Αννάν όπου αναγράφονται όλα με λεπτομέρεια):

ο- Ο γεωγραφικός διαχωρισμός με βάση την ράτσα, δηλαδή την εθνική, πολιτιστική, θρησκευτική και γλωσσική ταυτότητα και την οικογενειακή καταγωγή, θα γίνει ο Υπέρτατος Νόμος της επικράτειας.

ο- Κάποιοι πρόσφυγες θα απαγορευτεί να επιστρέψουν στα κατεχόμενα. Ο αριθμός των θα είναι περισσότερος από "μερικές χιλιάδες".

ο- Εκείνοι που θα επιστρέψουν στο βορρά, μπορεί να αποτελέσουν πλειοψηφία σε κάποιους τόπους αλλά θα ζήσουν υπό καθεστώς όπου η μειοψηφούσα εθνική κοινότητα θα έχει πολιτική υπεροχή, όπως εις την ρατσιστική Νότιο Αφρική και στο Ισραήλ. Δεν θα δικαιούνται να ψηφίσουν πολιτικές αλλαγές όπως το ποιά γλώσσα θα διδάσκεται στο σχολείο, ποιά θα είναι η Πρόεδρος, ποιοί θα είναι οι Βουλευτές. Παρά μόνο θα επιλέγουν από λίστες υποψηφίων που καθορίζονται ρατσιστικά από την μία ή την άλλη κοινότητα.

ο- Όλες οι Κρατικές οντότητες και διαρρυθμίσεις θα απορρέουν από τους Φυλετικούς Νόμους (την "Νόμοθεσία περί Ράτσας"), Θα καθορίζονται με φυλετικά ποσοστά. Όλες οι κοινωνικές προκαταλήψεις και ο ρατσισμός θα θεσμοθετηθούν ως Φυλετικοί Νόμοι.

Υπάρχει έστω και ένας που να αμφισβητεί πως μιά τέτοια "λύση" θα μας οδηγήσει άμεσα σε διακοινοτικές σφαγές, ταραχές και πόλεμο;

Υπάρχει Πρόεδρος που μπορεί να μας φέρει "κοντά" σε τέτοια λύση αλλά να αποτρέψει το φυσικό της αποτέλεσμα;

Σίγουρα και αναπόφευκτα θα προκύψουν ένοπλες συμπλοκές και σφαγές και ανάμεσα μας (εμφυλίως) και με τους γειτόνους μας αν θεσμοθετηθούν Φυλετικοί Νόμοι που θα καθορίζουν ποιά Ράτσα θα έχει υπεροχή σε κάθε πόλη, χωριό, περιοχή ή "συνιστόν κρατίδιο".

Πως θα επιβιώσουμε τέτοιο πόλεμο; Μιλούμε γιά πόλεμο που θα έχει εμφύλια, ταξικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά στρατιωτικά μέτωπα.

Υπάρχει αρκετή άμυνα; Σχεδιασμός; Προετοιμασία;
Υπάρχει σήμερα ηθικό γιά να μπορέσει - η να θελήσει καν! - να πολεμήσει ο λαός γιά την επιβίωση του αν προκύψουν τέτοιες συγκρούσεις;

Όλοι ξέρουμε την απάντηση.

Ακόμα και σήμερα όμως, την ύστατη ώρα, είμαστε ικανοί να κατασκευάσουμε, να θεμελιώσουμε, να εγκαθιδρύσουμε συνθήκες και λύσεις που θα είναι και αποτρεπτικές και θεραπευτικές:

ο- Εθελοντική Γύμναση και Εκπαίδευση των γυναικών στα όπλα και στη Στρατιωτική οργάνωση. Τούτο θα φέρει άμεση λύση στο πρόβλημα ελλείψεων προσωπικού στην άμυνα ΚΑΙ στην φυγοστρατία των αρσενικών.

ο- Προσανατολισμός της Παραγωγής (βιομηχανία, γεωργία) προς την οικονομική αυτάρκεια του τόπου με βήματα που είναι εφικτά σήμερα, τώρα:
- Παραγωγή Ενέργειας με βιολογικές πηγές, αιωλικές, ποσειδώνειες, ηλιακές.
- Μετατροπή των Μεταφορών σε δημόσιες και μαζικές με λεωφορεία, μετρό, τραίνα.
- Παραγωγή καυσίμων από βιολογικές πηγές σε μορφή βιοντήζελ και μεθανόλης.
- Παραγωγή φαρμάκων από την κάνναβη και άλλα ιατρικά βότανα όπως την ιπομοία, την πασσιφλόρα, το καρύδι, κ.α.
- Παραγωγή ινών, χαρτιού, σχοινιών και υφασμάτων από την κάνναβη.
Και ούτω καθ' εξής.

ο- Συμμετοχή του στρατού στην Παραγωγή, ιδίως σε κατασκευές δρόμων, αντι-αεροπορικών καταφυγίων, αντι-αρματικών ορυγμάτων, συμμετοχή στον θερισμό και την συγκομιδή, στις επιδιορθώσεις που γίνονται κατά καιρούς στες αντιδιαβρωτικές δόμες, στην αναδάσωση, σε δημόσιες οικοδομές, στη δημόσια υγεία, και ιδίως σε όσους κλάδους βιομηχανίας έχουν άμεση σχέση με την Άμυνα.

ο- Συμμετοχή του λαού στην Άμυνα με αυτοργάνωση των εφέδρων σε ένοπλες μονάδες στους χώρους εργασίας, τις γειτονιές και κοινότητες και δημιουργία Λαϊκού Στρατού. Τούτα βέβαια συνεπάγονται και εκπόνιση σχεδίων γιά την προστασία των αμάχων και την άμυνα περιοχών, άμεση δημοκρατία στο στράτευμα, εναρμόνιση (στο κατά δύναμη) των δυνάμεων Λαϊκού και Κρατικού Στρατού, συντονισμό της Παραγωγής και της Άμυνας.

ο- Συμμετοχή του λαού στην Πολιτική Άμυνα, η οποία όλοι γνωρίζουμε είναι ανύπαρκτη. Αναδιάρθωση και αναθεμελίωση της Πολιτικής Άμυνας.
- Ρωτείστε όποιον θέλετε: αν γίνει πόλεμος, το σχέδιο είναι να εγκαταλείψουμε την Λευκωσία, ή να την προστατεύσουμε; Την Λάρνακα; Ανάλογα με την έκαστη εκδοχή (του σχεδίου), που και πώς θα καθοδηγήσουμε τον πληθυσμό μας γιά να επιβιώσει; Αν είναι γιά να φύγει ο κόσμος, ποιός αυτοκινητόδρομος παρέχει ασφάλεια γιά εκκένωση; Αν είναι γιά να μείνει ο κόσμος και να αντισταθεί σε μιά πόλη που κατα πάσαν πιθανότητα θα περικυκλωθεί και θα πολιορκηθεί, που είναι οι προμήθειες τροφών, νερού, καυσίμων, ενέργειας, φαρμάκων και οπλισμού που είναι απαραίτητα γιά τέτοιο ενδεχόμενο; Υπάρχουν; (Να γελάσω ή να κλάψω;)

Όλα όσα θα έπρεπε να κάμουν οι Αρχές και αποτυχημένες εξουσίες αλλά "δεν", όλα τα οποία εγκληματικά και ασυνείδητα αρνούνται να επωμιστούν ή και ηλιθίως αδυνατούν να αντιληφθούν, θα πρέπει να τα επωμιστούμε εμείς.

Εμείς. Με αυτο-οργάνωση, με άμεση δημοκρατία, με κινητοποιήσεις ανεξάρτητες πλέον της εξουσίας του διπλοκέφαλου τέρατος Κεφάλαιο~Κράτος.

Απλά εμείς. Όπως έλε΄εν και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
"έλα και πάρ' την μόνος σου τη Λευτεριά,
με τραγούδια, όπλα και σπαθιά..."

Πέτρος Ευδόκας
petros@cyprus-org.net
~~~~~~~~~~

Το άρθρο στο Ποντίκι:
"ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ!"
http://pontiki.com.cy/index.php/1/3156.html

Ποιές Λύσεις Προτείνουμε:
"Ουδείς Υποψήφιος Είπε..."
http://www.cyprusindymedia.org/Oudeis-Ypo4hfios-Ekloges2008.html

Υπάρχουσες Νομοθεσίες γιά προστασία της ισότητος και ενάντια στις διακρίσεις:
http://www.ombudsman.gov.cy/Ombudsman/ombudsman.nsf/legislation_gr/legislation_gr?OpenDocument

Πώς ορίζονται οι Φυλετικοί Νόμοι - η θεσμοθέτιση του "νόμιμου" Ρατσισμού:
The Nuremberg Race Laws
http://www.historyplace.com/worldwar2/timeline/nurem-laws.htm

Η εφαρμογή των Φυλετικών Νόμων - πως λειτουργεί ο "νόμιμος" Ρατσισμός:
The Nuremberg Race Laws
http://www.ushmm.org/outreach/nlaw.htm


Οι επί μέρους Νομοθεσίες γιά προστασία της ισότητος και ενάντια στις διακρίσεις:

Ίσης Μεταχείρισης (Φυλετική ή Εθνοτική Καταγωγή) Νόμοι του 2004 έως 2006
http://tinyurl.com/fyletikis-katagwgis-nomos
ή
http://www.ombudsman.gov.cy/Ombudsman/Ombudsman.nsf/All/9F5F53B6450B117CC22575B20043C47C/$file/%CE%8A%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82%20(%CE%A6%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%AE%20%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE)%20%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CE%B9%20%CF%84%CE%BF%CF%85%202004%20%CE%AD%CF%89%CF%82%202006.pdf?OpenElement

Καταπολέμησης των Φυλετικών και Ορισμένων Άλλων Διακρίσεων (Επίτροπος) Νόμος του 2004
http://tinyurl.com/fyletikwn-diakrisewn
ή
http://www.ombudsman.gov.cy/Ombudsman/Ombudsman.nsf/All/341F06F0809843A6C22575B200444BBB/$file/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CF%84%CF%89%CE%BD%20%CE%A6%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%9F%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD%20%CE%86%CE%BB%CE%BB%CF%89%CE%BD%20%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD%20(%CE%95%CF%80%CE%AF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82)%20%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82%20%CF%84%CE%BF%CF%85%202004.pdf?OpenElement

~~~~~~~~~~~~~

No comments:

Post a Comment