Friday 10 June 2011

Instructions From My President

From the documents of the Ministry of Foreign Affairs

"I have instructions from President Christofias to convey this important message to you about the liberation of our country.


And after we do that, don't you think you might be upset, and moved to sadness, lament and sorrow?"


Cypriot Foreign Minister Markos Kyprianou Meets With US Secretary Of State Hillary Clinton
By PR Newswire, 03/26/10
http://www.thestreet.com/story/10712523/cypriot-foreign-minister-markos-kyprianou-meets-with-us-secretary-of-state-hillary-clinton.html

Δεκαπέντε Μήνες Αργότερα...
Η Διεθνής Πολιτική Χριστόφια Αποδίδει Καρπούς
http://www.sigmalive.com/news/politics/252063

Συνάντηση Μάρκου Κυπριανού - Χίλαρι Κλίντον
ΠΟΛΑ ΤΣΩΝΗ, 27 Μαρτίου 2010

«Χωρίς τη θετική στάση της Άγκυρας δεν μπορεί να υπάρξει θετική κατάληξη στις συνομιλίες» …Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, ύστερα από την συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα στην Ουάσιγκτον με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον.

Ο κύριος Κυπριανού έθεσε στην κυρία Κλιντον και το θέμα της Αμμοχώστου σημειώνοντας ότι η συνδρομή των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική… Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, "η κ. Κλίντον είπε ότι θα εξετάσει πολύ σοβαρά αυτό το θέμα και θα κάνει ό,τι μπορεί…Η ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξέφρασε την υποστήριξη της Αμερικανικής Κυβέρνησης στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας."

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού για τις προθέσεις του Επιτρόπου διεύρυνσης Στέφεν Φούλε να ανοίξει το κεφάλαιο του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα. Ο κύριος Κυπριανού δήλωσε ότι στην πρόσφατη συνάντησή που είχε με τον κύριο Φούλε συζητήθηκε το θέμα του εμπορίου. «Εξέφρασα», είπε ο ΥΠΕΞ, «τις έντονες αντιθέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, όχι μόνο με τα νομικά επιχειρήματα που υπάρχουν, αλλά ταυτόχρονα διότι αντίκειται και στα συμπεράσματα του συμβουλίου, τον Απρίλιο του 2004, τα οποία μιλούν για επανένωση και ενοποίηση της οικονομίας της Κύπρου».

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Απελευθέρωση;
Φιλική Εταιρεία Κύπρου:
Εργασίες ~ Άμεσοι και Μεσαίου Βεληνεκούς Στόχοι
http://filiki.etaireia.org/ergasies.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3 comments:

  1. Καλά εσείς δε σέβεστε τον Υπουργό μας και τον σκληρό αγώνα που κάμνει γιά την απελευθέρωση μας;

    ReplyDelete
  2. Θα ήθελα να μάθω για την μαζικότητα της φιλικής εταιρείας και το πρόγραμμα των διαφόρων εβεντς τα οποία διοργανώνει. Αν έχετε το τελευταίο σας πρόγραμμα παρακαλώ ενημερώστε δια μέσω αυτής της ιστοσελίδας.

    ReplyDelete
  3. Γιά την Φιλική Εταιρεία

    Παρακαλώ επικοινωνήστε εδώ:
    filiki@etaireia.org

    Ή μέσω της φόρμας που παρέχεται στην δεξιά στήλη της ιστοσελίδας γιά επικοινωνία:
    http://filiki.etaireia.org/


    * * * * * * * * * * * * *

    ReplyDelete